FC Breukelen 1 opent seizoen met doelpuntloze derby

csw.jpg
Na een lange voorbereiding begon zaterdag dan eindelijk het seizoen voor FC Breukelen echt met de eerste competitiewedstrijd thuis tegen CSW uit Wilnis. Dat een uitstekende voorbereiding geen garantie voor succes in de competitie, is in Breukelen inmiddels alom bekend. Wie herinnert zich nog de wedstrijd Deltasport - FC Breukelen in september 2011? Er moest dus scherp en gefocust aan de wedstrijd worden begonnen. In de wetenschap dat het tweede elftal eerder op de dag het tweede team van CSW met 3-1 had verslagen, hoopte iedereen dat FC Breukelen 1 eenzelfde seizoensouverture zou gaan maken.

FC Breukelen begon de wedstrijd erg gespannen en rommelig, waardoor CSW in het eerste half uur de bovenliggende partij was. Na een 30 minuten ging FC Breukelen bij balverlies wat compacter spelen zoals ze dat de gehele voorbereiding gedaan hadden. Hierdoor werd er meer ruimte gecreëerd en kwam het team beter in de wedstrijd. Dit leidde tot twee grote uitgespeelde kansen voor Deen van Embricqs en David van der Veld. Daniël Kops scoorde een fantastisch doelpunt uit een steekbal van Tom Kalkhuis, maar de clubgrensrechter van CSW stak zijn vlag omhoog en het doelpunt werd afgekeurd.

Na rust kwam CSW weer fel uit de startblokken en dit leidde al snel tot een zeer grote kans, echter de bal werd bijna vanaf de doellijn over de deklat geschoten. Hier kwam FC Breukelen met de schrik vrij. Van de schrik bekomen begon de ploeg weer wat beter te spelen. De grootste kans voor FC Breukelen kwam op naam van de hardwerkende David van der Veld die na een ultieme sprint al duikend een voorzet van Deen van Embriqs op drie meter van het doel kopte. Echter, de bal had te veel effect meegekregen en zo zeilde deze over het doel. Djuric Winklaar kopte uit een goed genomen hoekschop de bal op de kruising en Jack Castelijns kreeg de bal uit de rebound voor zijn voeten. De bal vloog van kortbij over het doel.

FC Breukelen probeerde een goal te forceren in het restant van de wedstrijd, maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Men gaf hierdoor wel wat meer ruimte op het veld weg, waardoor CSW er ook nog een keer gevaarlijk uit kon komen. Doelman Siewerd Teerink voorkwam echter dat CSW in een 1-tegen-1-situatie alsnog met de volle winst aan de haal zou gaan. Achteraf gezien, bleek dit zo’n ‘wie scoort wint’-wedstrijd te zijn. Aangezien dit niet gebeurde, bleef het op de Broekdijk Oost 0-0, een uitslag waar beide ploegen mee konden leven. Volgende week speelt FC Breukelen uit bij De Merino’s in Veenendaal. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

1 september 2012, FC Breukelen 1 - CSW 1 0-0