D1 derde op VTT-toernooi met als thema 'de laatste minuut'

Zaterdag 1 september deed onze nieuwe D1 mee aan het Voetbal Talenten Toernooi, gastheer deze editie was FC Weesp. Aan dit toernooi deden zestien D1-teams uit de regio West 1 mee, niveau 1ste klasse. De wedstrijden duurden 2 x 11 minuten. Begonnen werd met poules van vier, waarbij de beste twee doorgingen naar de knock-outfase en de onderste twee uitkwamen in de zgn. schaduwcompetitie. FC Breukelen D1 begon sterk tegen SCH'44 uit Harmelen, kwam op 1-0, maar de tweede helft was duidelijk voor SCH'44 dat joeg op de gelijkmaker en loon naar werken kreeg. In de slotminuten werd het 1-1. De tweede wedstrijd tegen het sterke CDW uit Wijk bij Duurstede hadden onze mannen het moeilijk.

FC Breukelen kwam zelf niet echt aan voetballen toe, maar CDW had ondanks de kansen moeite het net te vinden. Met wat geluk bleef de stand 0-0. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om door te gaan. Tegenstander was Schagen. FC Breukelen legde een sterke partij op de mat en kwam met 2-0 voor alvorens Schagen de eindstand op 2-1 bepaalde. Noemenswaardig: applaus vanaf de belendende flats voor onze jongens! Met vijf punten uit drie wedstrijden is FC Breukelen geplaatst voor de knock-outfase.

In de kwartfinale is Heiloo de tegenstander. Een interessante ontmoeting, waarin Heiloo als eerste weet te scoren 0-1. Lang jagen onze jongens op de gelijkmaker, maar die lijkt er niet meer te komen tot de laatste minuut! Ontlading: 1-1 en verdiend! Penalty’s moeten uitsluitsel geven. FC Breukelen mist er niet één en Heiloo is gebroken en mist alles.

De halve finale is bereikt. Een finaleplaats geeft recht op deelname aan het landelijke VTT-toernooi! Moeten we alleen nog even SO Soest verslaan. Een erg goed spelende D1 pakt vrij snel de voorsprong 1-0 en krijgt daarna kans op kans die voorsprong uit te bouwen. Dat lukt tot ontsteltenis van de toeschouwers echter niet. In de slotminuut krijgt Soest een vrije trap en met drie man vrij voor de goal maakt Soest gelijk: 1-1. Teleurstelling, tweede penaltyreeks dus, maar nu met een ander gevoel. Soest kan vrijuit schieten en de druk ligt bij FC Breukelen. Na een spannende reeks is het Soest dat zichzelf naar de finale schiet. De derde plaats wordt uiteindelijk behaald met weer een topwedstrijd tegen gastheer FC Weesp, eindstand 2-1. Klasse, jongens na een teleurstelling toch weer gewoon winnen.

Winnaar van het toernooi wordt CDW dat weinig moeite heeft met SO Soest en graag nog een keer tegen onze jongens had willen spelen na de eerdere 0-0. Een zeer geslaagd toernooi op een heerlijke zonnige en ‘gezond eten’-dag, een goed initiatief. Wij danken de gastheren FC Weesp. O ja, de nummers drie uit alle districten komen in een pot samen met de sportiviteits- en schaduwkampioenen en loten voor een plek in de landelijke finale, dus wie weet …

Opstelling: Doel: Sam. Achter: Jurriaan, Bob van der P., Guido, Jordi G. Midden: Bob K., Jop, Levi, Destin. Voor: Jordi H., Jacko, Jayson, Jochum.

Klik hier voor foto’s van de dag, gemaakt door Kelly Grilk.