B1 wint eerste competitiewedstrijd bij a.s.c. Nieuwland B1

Het seizoen 2012-2013 is officieel van start gegaan. Alle resultaten uit de voorbereiding gelden niet meer op het moment dat je de eerste competitiewedstrijd moet spelen: dan moet je er staan, die moet je winnen. Dat was het motto waarmee FC Breukelen B1 na een wisselvallige voorbereiding afreisde naar Amersfoort voor de wedstrijd tegen a.s.c. Nieuwland B1.

Jesse Schreurs verdedigde na zijn polsblessure weer het doel. Mels, Junior, Milan en Yadelli vormden de verdediging, Roy, Jesse van Riet en Stef stonden op het middenveld en de aanval bestond uit Giorginho, Olivier en Justin. FC Breukelen leek goed aan de wedstrijd te beginnen, ware het niet dat het na drie minuten al de eerste tegentreffer moest incasseren. Nadat keeper Jesse onder de bal door was gegaan en de verdedigers op hun beurt de Nieuwland-speler niet gedekt hadden, kon deze vrij binnenkoppen. FC Breukelen pakte de draad op waar het de eerste paar minuten mee begonnen was. Dit gaf resultaat na bijna acht minuten spelen, Justin zette goed door op links en wist de bal bij Olivier te bezorgen. Hij kon op zijn beurt vrij aannemen in het strafschopgebied en wist de bal in de hoek te schieten.

FC Breukelen speelde de rest van de tweede helft te slordig om potten te kunnen breken. Veel ballen gingen verloren doordat acties te ver doorgezet werden en de simpele oplossingen werden niet gezien. Doordat Mels en Junior niet goed in de wedstrijd zaten, kreeg Nieuwland dan ook enkele grote kansen, maar wist deze niet te benutten. Toch kon FC Breukelen de kleedkamer in met een 1-2 voorsprong. Tien minuten voor rust schoot Stef de bal van een meter of dertig stijf de kruising in. De ruststand was misschien ietwat onverdiend, maar FC Breukelen wist dat het beter, veel beter kon en dus was het vertrouwen groot. Donny en Jonas kwamen in het veld voor Stef en Donny. De derde wissel Alexander kon vijf minuten na rust ook al zijn opwachting maken door een vervelende polsblessure bij Yadelli na een ongelukkige val. Kort na deze blessure rondde Olivier een fantastische aanval af en zorgde daarmee voor de 1-3.

Voor de neutrale toeschouwer was de tweede helft een lust voor het oog. Het spel golfde op en neer, er waren fantastische maar ook hele slechte dingen te zien en vooral een hoop goals. Het was Olivier die zijn derde maakte voordat Nieuwland weer iets terug kon doen. De 2-4 van Nieuwland was nagenoeg identiek aan de fantastische treffer van Stef. Justin wist de 2-5 te maken. Hij nam de bal na een steekpass goed mee, wachtte eigenlijk iets te lang met schieten waardoor zijn schot geblokt werd, hij kreeg hem echter daardoor voor zijn goede been en wist daardoor het doel makkelijk te vinden. Het werd 3-5 uit een corner, wederom kon de speler van Nieuwland vrij inkoppen. Donny wist de stand ijf minuten voor tijd weer naar de veilige marge van 3 te brengen na een goede individuele actie, maar toch moest FC Breukelen nog een tegentreffer incasseren. Het was Alexander die volkomen onterecht op de bon geslingerd werd voor het vermeende neerhalen van een doorgebroken speler en werd ook nog bestraft met een strafschop tegen. De 4-6 uit deze penalty betekende tevens de eindstand.

Al met al kan geconcludeerd worden dat er met de B1 in aanvallend opzicht niet veel mis is. Er is zo’n acht tot tien keer op goal geschoten en als je er dan zes maakt, is dit zeker naar behoren. Het was Roy die in defensief opzicht het beste uit de bus kwam door als controlerende middenvelder heel veel ballen te onderscheppen en verder bijna foutloos speelde. Hoe er met name bij standaardsituaties verdedigd werd, geeft veel stof tot nadenken. Volgende week komt Hoogland op bezoek. Het is te hopen dat FC Breukelen verdedigend nog scherper is en dat de aanval zijn tot nu toe vertoonde productiviteit kan vasthouden.

1 september 2012, a.s.c. Nieuwland B1 - FC Breukelen B1 4-6 (1-2)

Doelpunten: Olivier (3x), Stef, Justin en Donny.

Opstelling: Jesse Schreurs; Mels, Milan, Junior (‘40 Jonas), Yadelli (‘45 Alexander); Roy, Jesse van Riet, Stef (‘40 Donny); Giorginho, Olivier en Justin.