FC Breukelen B1 wint, maar overtuigt zeker niet

Na de knappe en dikverdiende bekeroverwinning (7-2) op DWS B2 moest FC Breukelen B1 midweeks aantreden in Aalsmeer tegen Jong Aalsmeer United B1. De selectie was weer wat groter geworden, want Jessie Hensbergen en Raymond van de Laar waren teruggekeerd van hun vakantie. Keeper Jesse Schreurs was geblesseerd geraakt en werd daarom vervangen door Stan, die nog geen enkele training in de benen had en dus eens te meer complimenten verdient voor zijn aanwezigheid.

FC Breukelen trad aan in nagenoeg dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag, er was slechts één wissel: Jonas stond op de positie van Yadelli. Ten doel was gesteld om hetzelfde spel van het eerste half uur van zaterdag op de mat te leggen en het dan alleen langer vol te houden, zodat de tegenstander niet terug in de wedstrijd kon komen.

Al snel was te zien dat FC Breukelen hier niet toe in staat was. Wat hiervan de reden was, is onbekend. Een reden kan gemakzucht zijn aangezien de C1 vorig jaar tegen een deel van deze ploeg gespeeld had en toen ook redelijk makkelijk won. Dit is ook gelijk de leerzame les die deze B1 moet leren en dat is dat gemakzucht door elke tegenstander afgestraft kan worden. Binnen tien minuten keek FC Breukelen tegen een 1-0 achterstand aan door slechte communicatie bij een corner tussen Stan en Jonas. Binnen twee minuten wist Jonas via een lange bal Olivier vrij in de zestien te zetten die hem op zijn beurt beheerst over de keeper heen schoot: 1-1.

Het spelbeeld veranderde niet, FC Breukelen wist de tegenstander achteruit te drukken, maar was te slordig en te gehaast in balbezit wat leidde tot veel balverlies en weinig kansen. Uit een van de counters van Jong Aalsmeer United wisten zij verrassend op voorsprong te komen. Justin zorgde echter met een fraai afstandschot dat de ruststand wat draaglijker werd: 2-2.

In de tweede helft enkele wijzigingen aan Breukelse kant: Jessie Hensbergen viel in voor Roy en Alexander kwam voor Giorginho. Jessie ging echter in de spits spelen, Olivier op ’10’ en Jesse van Riet ging als laatste man fungeren. FC Breukelen gaf gedurende deze tweede helft geen kans meer weg en het spel werd een tikkeltje beter. Jong Aalsmeer United raakte vermoeid en zo ontstonden er ruimtes die FC Breukelen goed benutte. Met name Justin, Donny en Olivier maakten hier veelvuldig gebruik van en zette FC Breukelen een 2-7 eindstand op het scorebord. De doelpunten kwamen van Olivier (2x), Jessie Hensbergen (2x) en Justin.

Al met al een leerzame week voor zowel begeleiding als spelers. Waar zaterdag het eerste half uur enorm veel perspectief bood voor de rest van deze voorbereiding, kon de ploeg woensdag deze standaard absoluut niet te halen. Aanstaande zaterdag staat alweer de volgende en tevens laatste wedstrijd in deze bekerpoule gepland tegen a.v.v. SDZ B1 uit Amsterdam, aanvang is om 13.00 uur. Gedurende deze wedstrijd zullen de jongens een goede prestatie moeten neerzetten om met het nodige vertrouwen toe te kunnen werken naar de eerste competitiewedstrijd tegen a.s.c. Nieuwland B1.

22 augustus 2012, KNVB-bekercompetitie: Jong Aalsmeer United B1 - FC Breukelen B1 2-7 (2-2)