Uw bericht ook in de krant?

2011-09-15_krant.jpg
Zoals bekend plaatsen we alle ingestuurde wedstrijdverslagen op onze website. Andersoortige artikelen komen zo veel mogelijk in de VAR. Denk bijvoorbeeld aan een verhaaltje over een sponsor die nieuwe voetbaltassen schenkt. Of een verslag van een uitje van uw jeugdteam naar een spannende Eredivisiewedstrijd. Of het bezoek aan een leuk toernooi. Voor dergelijke berichten is er soms (beperkte) ruimte in VAR. In de Vechtstroom of het AD/UN zijn er soms ook mogelijkheden. Graag willen we daarover enkele afspraken publiceren.

1. Stuur zelf niets naar de krant

Stuur uw bijdrage naar webmaster@fcbreukelen.nl en CC naar gertvanes@planet.nl. Zo is er overzicht over alle aangeboden nieuws en kunnen we bepalen wat te doen met het nieuws.

2. Geen garantie

FC Breukelen heeft een goede relatie met de pers, maar zij kunnen ons geen garantie geven dat alles wat wordt aangeboden ook werkelijk wordt geplaatst. Wees dus niet teleurgesteld. Vaak staat het zeker ook op onze site en wellicht is er later wel ruimte in de krant.

3. Maak uw bijdrage niet te lang

Maximaal 200 woorden, ook weer gelet op het andere nieuws dat wordt aangeboden. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Ook die kan erbij, mits van redelijke kwaliteit (liefst .jpg-bestand).

4. Houd uw bijdrage positief

Geen eenzijdige kritiek op clubs, scheidsrechters, vrijwilligers, publiek enzovoort.

5. Lever indien nodig op tijd aan

Als uw bericht urgentie heeft, is het handig om vooraf overleg te hebben met Gert van Es, verantwoordelijk voor de perscontacten. Een vuistregel is dat bij ons op zondag aangeleverde urgente kopij een grote kans heeft om diezelfde week te worden gepubliceerd.

Wij wensen u een fijn seizoen.

Gert van Es, bestuurslid Algemene Zaken/PR

Webmasters FC Breukelen