FC Breukelen 1 ondanks korfbaluitslag niet langs ARC 1

Dinsdagavond 21 augustus stond de tweede bekerwedstrijd van FC Breukelen 1 tegen hoofdklasser s.v. ARC 1 op het programma. Na de mooie 4-0 overwinning afgelopen zaterdag tegen Elinkwijk ging FC Breukelen vol vertrouwen richting Alphen a/d Rijn. Ondanks dit vertrouwen begon FC Breukelen niet geheel scherp aan de wedstrijd. Al in de 7e minuut leidde dit tot een tegentreffer van Cristian Cabrera Ortega. Na tien minuten herpakte de ploeg zich en vanuit een verbeterde organisatie veranderde het spelbeeld. Toch kwam FC Breukelen na 22 minuten spelen op een grotere achterstand door Sergio Ommel.

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten ging, de equipe van trainer Willem Leushuis verder op de ingeslagen weg. Dit leidde al in de 23e minuut tot een zeer mooie aanval waarbij David van der Veld vrij voor de ARC-keeper kwam te staan, ware het niet dat de scheidsrechter besloot het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter aan de kant van ARC over te nemen en onterecht voor buitenspel te fluiten. Twee minuten later was het weer de assistent-scheidsrechter die (onterecht) vlagde toen Jack Castelijns door de verdediging van ARC sneed. Ditmaal liet de leidsman echter wel doorspelen, waardoor het voorbereidende werk van Jack door Daniël Kops beloond kon worden met de 2-1 aansluitingstreffer. In de 36e minuut was het Jack zelf die op aangeven van Tom Kalkhuis de 2-2 maakte. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust veranderde het speelbeeld niet veel. FC Breukelen bleef vanuit een goede organisatie voetballen en vertrouwde erop dat de kansen vanzelf weer zouden komen. Een van deze kansen leidde in de 57e minuut tot de 2-3 voor FC Breukelen. Op aangeven van David van der Veld was het opnieuw Daniël Kops die een doelpunt op zijn conto schreef. Lang kon FC Breukelen niet van deze voorsprong genieten, want twee minuten later kwam ARC middels Gert Labots alweer op gelijke hoogte. Nog korter kon ARC van deze gelijkmaker genieten, want binnen een minuut was het wederom Daniël Kops die uit een assist van Jack Castelijns zijn derde van de avond kon binnentikken.

ARC besefte dat op deze manier niet van FC Breukelen kon worden gewonnen, wisselde twee keer en de ploeg besloot een tandje bij te zetten. Hierbij werden de duels niet geschuwd en dit leidde in de 66e minuut tot het uitvallen van David van der Veld (enkel) en een gele kaart voor de rechtsback van ARC. Lars van der Post kwam als vervanger van David binnen de lijnen. In de 74e minuut kwam het moment dat de wedstrijd kantelde. Een bal die ogenschijnlijk voorlangs geschoten leek te worden door ARC, werd door Gregory Thijm (in een poging de bal te ontwijken en een corner te voorkomen) met zijn zij getoucheerd. De leidsman was echter van mening dat de bal met Gregory’s hand was beroerd en promoveerde een ongevaarlijke bal en absoluut geen hands of doelpoging, die een corner voor ARC leek te veroorzaken, tot penalty. Dit buitenkansje werd door Sergio Ommel feilloos benut: 4-4.

FC Breukelen was door deze tegenslag duidelijk aangeslagen. Hierdoor was de organisatie in het restant van de wedstrijd minder vlekkeloos dan het grootste gedeelte van de wedstrijd. Tot overmaat van ramp maakte ARC via Bryan van Delft in de 82e minuut na een derde afgestrafte persoonlijke fout bij FC Breukelen de 5-4 voor ARC. Bij FC Breukelen sloeg de teleurstelling en de frustratie toe wat in het restant van de wedstrijd nog leidde tot gele kaarten voor Lars van der Post en Gregory Thijm.

Concluderend kan worden gezegd dat FC Breukelen een goede wedstrijd speelde vanuit de organisatie en voldoende kansen creëerde om de wedstrijd te winnen, echter door wat pech en een drietal persoonlijke fouten (die op dit niveau genadeloos afgestraft worden) ging de wedstrijd alsnog verloren. Toch kunnen de mannen van Willem Leushuis ook weer voldoende vertrouwen putten uit deze wedstrijd en de stap die weer gemaakt is. Zaterdag 25 augustus staat de derde bekerwedstrijd voor FC Breukelen op het programma tegen Blauw-Wit Amsterdam. De wedstrijd in Amsterdam begint om 14.30 uur. Bij winst kan FC Breukelen zich plaatsen voor de volgende ronde.

21 augustus 2012 (bekerwedstrijd) s.v. ARC 1 - FC Breukelen 1 5-4 (2-2)

1-0 Cristian Cabrera Ortega

2-0 Sergio Ommel

2-1 Daniël Kops

2-2 Jacky Castelijns

2-3 Daniël Kops

3-3 Gert Labots

3-4 Daniël Kops