Sterke bekerwinst B1

Vandaag stond de eerste serieuze wedstrijd op het programma. In de poulefase van de KNVB-beker moesten we het opnemen tegen hoofdklasser DWS B2 uit Amsterdam. De voorbereiding verloopt nog wat rommelig door het nog steeds ontbreken van een aantal spelers, anderen hadden net pas één training in de benen of waren al geblesseerd.****

Alhoewel het resultaat vandaag natuurlijk ook zeker belangrijk was, stond voorop hoe de vooruitgang ten opzichte van een week eerder (dramatisch slechte oefenwedstrijd tegen Zandvoort B1; 2-0 verlies) zou zijn. Trainer Stefan maakte meteen duidelijk dat de discipline dit jaar strak zal worden gehandhaafd en stelde alvast een voorbeeld in de startopstelling. Doel: Jesse. Achter: Mels, Roy, Milan en Yadelly. Midden: Stef, Jesse en Giorghino. Voor: Justin, Olivier en Donny. Zeer aanvallend ingesteld dus. We wisten eigenlijk niets van de tegenstander dus we zouden wel zien.

Onder extreem warme omstandigheden moesten de jongens van start, in overleg met scheidsrechter en de tegenstander was er in ieder geval besloten extra drinkpauzes in te gelasten. De eerste drie minuten oogden nog onwennig en rommelig. DWS zette druk op onze achterste linie en kreeg direct een (gelukkig) niet-verzilverde mogelijkheid. Al snel kreeg FC Breukelen met de snelle buitenspelers Justin op links en (vooral in de eerste helft) uitblinkende Donny op rechts diverse mogelijkheden en waren de fysiek toch sterke tegenstanders te snel af. Dat DWS ook nog niet compleet was werd ons ook duidelijk, er stond namelijk een veldspeler op doel …

In de tiende minuut en bij de derde corner van Justin was het al raak: DWS kreeg de bal niet goed weg uit de doelmond en Giorghino kon dankbaar uithalen: 1-0. Een mooie opsteker zo vroeg en dit gaf het nodige vertrouwen om met bravoure en inzet door te gaan. Eerst was het de storende Donny die de bal veroverde en Olivier vrij voor de keeper zette: deze omspeelde de keeper (veldspeler) en maakt beheerst de 2-0. Een vergelijkbare actie volgde; deze keer was het Olivier die in balbezit kwam en Justin wegstuurde. Ook hij maakte geen fout en zette al na achttien minuten de stand op 3-0! De directe kansen op de vierde treffer werden niet benut, DWS snakte naar adem en water …

In de 20e minuut kregen we de extra en nodige drinkpauze, FC Breukelen pakte de draad echter direct weer op! Op dezelfde wijze werd DWS bestreden en vastgezet, achterin bleven Mels en Milan op hun hoede bij de gevaarlijke uitbraken. Uit weer een corner van Justin wist deze keer Donny in de rebound (kopbal Olivier) te scoren en leek de wedstrijd beslist: 4-0. Toen kort erna de doorgebroken Stef binnen de zestienmeter werd gevloerd, mocht Donny van elf meter aanleggen voor de 5-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. DWS kreeg echter eenzelfde mogelijkheid na een misverstandje tussen laatste man Roy en Yadelly; al dan niet terecht werd de bal op de stip gelegd wegens vermeend duwen. DWS kwam hierdoor op 5-1 en wist even later zelfs op 5-2 te komen toen de taken bij een corner even werden verwaarloosd. Deze laatste zes minuten waren duidelijk even een mindere fase, de schade bleef verder gelukkig beperkt. Met de 5-2 stand op het bord werd de kleedkamer opgezocht, tevreden en rood bezweette mannen zaten uit te hijgen.

In de rust werd Jonas ingebracht voor Yadelly en de intenties van DWS werden direct duidelijk aan het begin van de tweede helft: snel scoren en aansluiting vinden! Dit lukte bijna en we mochten van geluk spreken dat een hard schot op de lat uiteenspatte. FC Breukelen had het moeilijk, bleef gelukkig goed overeind en wist met de snelle counters ook zelf gevaarlijk te blijven. Het geloof bij DWS ebde langzaam maar zeker weg en toen de eerste vijftien minuten voorbij waren, nam FC Breukelen het spel weer over. Kans op kans werd er gecreëerd, een score in de dubbele cijfers behoorde zeer zeker tot de mogelijkheden. Het zou echter beperkt blijven tot twee treffers van Olivier. De 6-2 was een diep gespeelde bal die hij beheerst afmaakte, bij de 7-2 veroverde hij zelf de bal van de laatste man en kon simpel binnenschieten. De laatste twintig minuten verdedigde Mathijs het doel op een prima wijze en hield de “nul”.

Een verrassende 7-2 overwinning dus, vooral de inzet en het opvolgen van de instructies/opdrachten stemden de leiding tot grote tevredenheid. Met nog terugkerende spelers in het vooruitzicht, extra trainingen en hopelijk ook een snel herstelde Douwe liggen er dus genoeg mogelijkheden om goed door de bekerpoule te komen. A.s. woensdag 22 augustus de volgende bekerwedstrijd: uit tegen Jong Aalsmeer United B1, uitkomend in de eerste klasse 02. Aanvang 19.00 uur in Aalsmeer, vertrek vanaf FC Breukelen om 17.30 uur.

18 augustus 2012, KNVB-bekercompetitie: FC Breukelen B1 – DWS B2: 7-2 (5-2)