1e elftal buigt 0-2 achterstand om naar 3-2 zege

dwv.jpg

De zesde oefenwedstrijd van FC Breukelen 1, dit keer tegen zondageersteklasser a.s.v. DWV 1 uit Amsterdam, eindigde gisteravond in een 3-2 overwinning. Vorig jaar rond deze tijd ontmoetten beide teams elkaar ook, toen in de poulefase van de KNVB-districtsbeker. De Mokummers werden toen met 6-1 van het veld geveegd door goals van Jacky Castelijns, Dave Rijkaard (2), Tom Kalkhuis, Rick de Lange en Levinho Wijdenbosch. Ongetwijfeld zou DWV het dit keer niet zo ver willen laten komen.

Routine en jeugd

Met de geroutineerde Stefan Postma dit keer op het doel en de jonge Bob van Tricht, Ammar Nadzak en Rutger Taal in de defensie was de ruststand een verdienstelijke 1-2 achterstand (de aansluitingstreffer kwam van Jacky Castelijns na een assist van David van der Veld). Na rust werd snel de gelijkmaker gescoord door Daniël Kops op aangeven van Lars van der Post en ook de winnende treffer kwam van de voet van Kops na een mooie combinatie met Deen van Embricqs.

Zand in de ogen

Eerst op achterstand komen en daarna toch de wedstrijd in je voordeel beslissen: het gebeurde tegen v.v. De Meern afgelopen zondag en gisteravond opnieuw tegen DWV. Het blijkt een effectieve (maar ongetwijfeld onbedoelde) tactiek die de tegenstander kennelijk zand in de ogen strooit. Maar als dit de komende periode telkens leidt tot een karrenvracht aan punten, blijven de gezichten binnen en buiten het veld vast en zeker stralen.

Vechtstreek Cup

Vrijdag en zondag a.s. wordt het team van coach Willem Leushuis weer gewogen tijdens de Breukelse Vechtstreek Cup tegen respectievelijk Elinkwijk 1 en Jong FC Utrecht. Ook kunt u op deze dagen het tweede elftal van FC Breukelen in actie zien.

7 augustus 2012, FC Breukelen 1 - a.s.v. DWV 1 3-2 (1-2) (oefenwedstrijd)

0-1 DWV

0-2 DWV

1-2 Jacky Castelijns

2-2 Daniël Kops

3-2 Daniël Kops