Ruime winst FC Breukelen 1 in eerste bekerduel

elinkwijk.jpg

Onder gruwelijk hoge temperaturen is het eerste elftal van FC Breukelen afgelopen zaterdagnamiddag (aftrap 17.00 uur) uitstekend aan de KNVB-bekercompetitie begonnen. Met maar liefst 4-0 werd zondaghoofdklasser u.s.v. Elinkwijk aan de kant gezet en de score had gemakkelijk veel hoger kunnen uitvallen. Zoals zo vaak de laatste tijd had de ongehoord snelle Deen van Embricqs een groot aandeel in de aanvallende resultaten van FC Breukelen. Met name de tweede helft snelde Deen zijn directe tegenstander zo rap voorbij, dat deze uiteindelijk duizelig naar de kant werd gehaald. Een wijze beslissing van de Elinkwijk-begeleiding, want de verdediger was na een charge van achteren op de enkels van Deen ‘goed’ weggekomen met slechts geel.

Na wat aanvallende speldenprikjes van beide kanten in de oven aan de Broekdijk Oost was het om 18 minuten over 5 raak. Lars van der Post nam op links een effectvolle vrije trap die door Jack Castelijns overtuigend in de hoek werd gekopt. Een kwartier later stuurde Deen de hardwerkende spits Daniël Kops prachtig de diepte in en met een fluwelen chip met de linkervoet vond Kops de verste hoek: 2-0. Uw verslaggever moest vlak voor het rustsignaal ook even vocht bijtanken en miste daardoor op slag van rust de derde treffer, dit keer van de voet van Deen van Embricqs.

Een kwartier na rust werd Matthew Renfurm gewisseld voor Joshua Casper. Casper zorgde na een stroef begin bijna voor 4-0 toen hij zowat de lat eraf schoot. De lastig terugspringende bal werd door Deen van Embricqs - ook via de lat - over gekopt. Even later stond het dan wel 4-0. Deen gooide na een dieptepass maar weer eens de turbo erop, schudde zijn tegenstander af, hield de bal vlak voor de achterlijn in een harde kluts knap binnen en zette hiermee Joshua Casper vrij voor een leeg doel. Het intikkertje was niet moeilijk. De moegestreden Van Embricqs werd hierna nog gewisseld voor Faisal Ahmed, maar de wedstrijd was duidelijk gespeeld.

Een prima start die hopelijk dinsdagavond een evengoed vervolg krijgt in Alphen aan den Rijn. Dan is zaterdaghoofdklasser s.v. ARC 1 de volgende bekeropponent.

18 augustus 2012 (bekerwedstrijd) FC Breukelen 1 - u.s.v. Elinkwijk 1 4-0 (3-0)

1-0 Jacky Castelijns

2-0 Daniël Kops

3-0 Deen van Embricqs

4-0 Joshua Casper

Gele kaart: Roy Schaap en Matthew Renfurm.