't Vliegdorp 1 in warmte onderuit tegen FC Breukelen 1

tvliegdorp.jpg

Onder drukkend warme temperaturen oefende FC Breukelen 1 op 28 juli tegen zaterdagderdeklasser v.v. ’t Vliegdorp 1 uit Soesterberg. ’t Vliegdorp eindigde vorig seizoen als tweede in de derde klasse C (West I) op vier punten achter kampioen v.v. De Meern en met enkele punten voorsprong op Nita. In het team van coach Willem Leushuis zagen we vandaag, naast onder meer aanvoerder Lars van der Post, Jacky Castelijns en de junioren Dion Kooij en Bob van Tricht, veel nieuwe spelers die een kans kregen zich in de kijker van de technische staf te spelen.

FC Breukelen opende de score toen Jacky Castelijns de bal na een fraaie solo in het strafschopgebied panklaar legde voor teamgenoot Matthew Renfurm. ’t Vliegdorp was hiervan geheel niet onder de indruk en combineerde regelmatig met veel bravoure naar het doel van doelman Sieuwerd Teerink. Niet veel later werd het gelijk door een misverstand in de Breukelse defensie. Keeper Teerink kon geen vat krijgen op een van richting veranderde hoge bal: 1-1.

Spelen in het zwart eist zijn tol

Na rust werd het Breukelse doel verdedigd door Stefan Postma die luid coachend liet zien (en horen) nog altijd een lastige horde te zijn voor menig vijandelijke aanvaller. Het is daarnaast misschien flauw om te zeggen, maar wie besluit om met deze warmte volledig in het zwart te gaan spelen (’t Vliegdorp) tegen een geheel in het wit geklede Breukelse ploeg, kon conditioneel wel eens in de problemen komen. En dat gebeurde naarmate de tweede helft vorderde. Met uitzondering van de uitstekend spelende Sharlo Galmo raakte bij de overige Soesterbergers snel de pijp leeg. (Maar uiteraard kan dit ook andere oorzaken hebben.) Dit leidde er wel toe dat FC Breukelen via twee goals van Jacky en één van Matthew kon uitlopen naar een 4-1 voorsprong. ’t Vliegdorp kon nog iets terugdoen vanaf de penaltystip (4-2) en FC Breukelen mocht even later hetzelfde doen: na een ietwat nonchalant ingeschoten strafschop werd het in de rebound 5-2 door Ammar.

Volgende week, zaterdag 4 augustus, oefent FC Breukelen 1 tegen een loodzware tegenstander: v.v. De Meern 1 (zo) van trainer Marinus Dijkhuizen komt op bezoek aan de Broekdijk Oost. Aanvang van die wedstrijd is om 14.30 uur.

28 juli 2012, FC Breukelen 1 - v.v. ’t Vliegdorp 1 5-2 (1-1) (oefenwedstrijd)

1-0 Matthew Renfurm

1-1 ’t Vliegdorp

2-1 Jacky Castelijns

3-1 Jacky Castelijns

4-1 Matthew Renfurm

4-2 ’t Vliegdorp

5-2 Ammar

Foto’s: Nico van Stroe.

dsc05663.jpg
dsc05666.jpg
dsc05667.jpg