FC Breukelen 1 verslaat v.v. De Meern 1 (zon)

demeern.jpg

In een frisse wedstrijd oefende het eerste elftal van FC Breukelen gisteren tegen een goede bekende, zondageersteklasser v.v. De Meern 1. Dit team, dat onder leiding staat van de nieuwe trainer en oud-profvoetballer Marinus Dijkhuizen, zal komend weekend ook te zien zijn in het toernooi om de Vechtstreek Cup 2012. Om één minuut voor half vijf(!) stond er na het eindsignaal 4-3 op de borden en FC Breukelen 1 kon weer een overwinning bijschrijven in haar voorbereidingsfase.

Rommelig begin

Ondanks de warmte lag het tempo bij beide ploegen behoorlijk hoog. FC Breukelen startte echter wat rommelig en kon vanuit de verdediging maar moeizaam de vrije man op het middenveld vinden. De Meern leek zijn zaakjes beter op orde te hebben en combineerde rustiger en effectiever op zoek naar een gevaarlijke opening. Die kwam na ruim een kwartier toen de vandaag zeer goed spelende, al wat kalende spits zich aanbood achter de witte defensie en met een harde schuiver keeper Sieuwerd Teerink kansloos liet. De goal deed denken aan de mooie treffer van Antonio Di Natale voor Italie in de EK-groepswedstrijd tegen Spanje. Daarna zakte het spel aan beide kanten wat in. Vermeldenswaardig waren nog de snoeiharde uithaal van Tom Kalkhuis die via de vuisten van de keeper de lat trof en een gemiste kans van Daniël Kops oog in oog met de keeper. Het beetje venijn deze helft bleek in de staart te zitten. Daniël Kops scoorde handig 1-1 op aangeven van Mark den Hartogh, Jacky Castelijns zette FC Breukelen een minuut later zelfs op 2-1 nadat hij op zijn bekende wijze de keeper had omspeeld en De Meern antwoordde vlak vóór rust met de 2-2 via een soepele aanval over links die vlak voor de doellijn eenvoudig kon worden binnengetikt.

Meer druk na rust

Na de thee pakte de ploeg van Willem Leushuis het voortvarender aan. De Meern leek moeite te hebben met de warmte en onder aanvoering van de ingevallen Lars van der Post werden de oranjezwarten achteruit gedrukt. Vooral de af en toe ongrijpbare Deen van Embricqs snelde regelmatig zijn tegenspelers voorbij alsof ze er niet stonden. De toenemende druk van FC Breukelen resulteerde in twee thuistreffers: het werd 3-2 door een harde schuiver Deen na een effectvolle voorzet van Lars van der Post. En iets later stond de mee opgekomen Rick de Lange precies op de goede plek toen een inzet van Daniël Kops via de keeper en de paal het veld weer inrolde. Rick had weinig moeite met het laatste tikje: 4-2.

Wissels

Inmiddels had coach Willem Leushuis flink gewisseld: zo werden onder meer de verdedigers Rob van der Sluis en Roy Schaap solide vervangen door Stichtse Vecht-talenten Bob van Tricht (vorig jaar nog B1!) en een prima spelende Dion Kooij. Uiteindelijk tekende De Meern voor de laatste treffer van de middag. Waar iedereen dacht dat het spel kort zou worden onderbroken toen Lars van der Post geblesseerd op de grond zat, piepte De Meern er op rechts vandoor en op randje buitenspel wisten ze de 4-3 aan te tekenen.

Vechtstreek Cup

Komend weekend, zoals al genoemd, is het tijd voor het toernooi om de Vechtstreek Cup 2012. Op vrijdagavond en zondagmiddag zullen Elinkwijk (1 en 2), v.v. De Meern (1 en 2), Jong FC Utrecht, Hercules (2) en natuurlijk FC Breukelen (1 en 2) gaan uitmaken wie de opvolger wordt van de winnaar van vorig jaar. Dat was, zoals u weet, de gastvereniging. Kijk op de website voor het programma en de aanvangstijden.

4 augustus 2012, FC Breukelen 1 - v.v. De Meern 1: 4-3 (2-2) (oefenwedstrijd)

0-1 v.v. De Meern

1-1 Daniël Kops

2-1 Jacky Castelijns

2-2 v.v. De Meern

3-2 Deen van Embricqs

4-2 Rick de Lange

4-3 v.v. De Meern