FC Breukelen houdt topklasser AFC op 1-1

In een levendige wedstrijd, met een erg sterke Breukelse eerste helft, speelde FC Breukelen 1 gisteravond verdienstelijk gelijk tegen de Amsterdamse zondagtopklasser AFC 1. De in het lichtblauw(???) gestoken ploeg van oud-FC Breukelen-trainer Cor ten Bosch had zichtbaar moeite met de snelle counters van FC Breukelen. Vooral aan Deen van Embricqs, Tom Kalkhuis en Jacky Castelijns hadden de Amsterdammers de handen vol. Halverwege de eerste helft leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen door verdediger Roy Schaap. Hij joeg de bal in de rebound (vrije trap Tom Kalhuis) snoeihard in de touwen, maar zag zijn treffer afgekeurd worden, wellicht wegens buitenspel.

Acht wissels na rust

In de rust wisselde FC Breukelen-trainer Willem Leushuis maar liefst acht spelers: alleen keeper Sieuwerd Teerink (die deze avond enkele malen oog in oog met doorgebroken aanvallers uitstekend redde), verdediger Mark de Hartogh en middenvelder Tom Kalkhuis bleven staan. AFC had nu meer het initiatief, maar vond keer op keer keeper Teerink op zijn weg. Na een minuut of twintig stoomde de Amsterdamse linksback Dwight Jefferie op langs de zijlijn. Hij werd door de lucht op maat bediend en kon met het leer aan de voet op het Breukelse doel afstormen. Op de geplaatste schuiver in de rechterhoek moest keeper Sieuwerd Teerink dit keer het antwoord schuldig blijven. Erg lang kon AFC niet van de voorsprong genieten, want FC Breukelen drong vrij opportunistisch steeds vaker aan. Door een fraaie individuele actie werd het 1-1: Joshua Casper kapte en draaide naar binnen en mikte de bal met links vanaf de rand strafschopgebied schitterend in de kruising. De 1-1 was tevens de eindstand. Zaterdag aanstaande oefent FC Breukelen weer en wel thuis tegen het Soesterbergse ’t Vliegdorp 1. Aanvang van die wedstrijd is om 14.30 uur.

24 juli 2012, FC Breukelen 1 - AFC 1 (zo) 1-1 (oefenwedstrijd)

0-1 Dwight Jefferie

1-1 Joshua Stillo