Impressie eerste voorbereidingsweken FC Breukelen-selectie

fcbreukelen.jpg

Direct tegen FC Utrecht

Op dinsdag 11 juli was de eerste training van de selectie. Best vroeg, maar FC Breukelen kreeg een buitenkans om tegen FC Utrecht te spelen op 13 juli. Er waren dus minimaal twee trainingen nodig om enigszins voorbereid aan deze mooie wedstrijd te beginnen. De spelers die de nacompetitie hadden gespeeld, waren slechts vier weken vrij geweest. Alle spelers hadden wel een trainingsschema meegekregen om tijdens de vakantie hun conditie op peil te houden.

Met een selectie van 22 spelers was de wedstrijd een half uur lang leuk om te zien. FC Breukelen had gekozen voor een open speelwijze en viel vrolijk en onbevangen aan. FC Utrecht was gedreven en gebrand om twee eerdere oefenwedstrijden snel te doen vergeten. Daarom had trainer Jan Wouters besloten zijn beoogde basiself te laten starten.

Toch was het FC Breukelen dat de twee eerste kansen kreeg en het was jammer dat David van der Veld oog in oog met keeper Robbin Ruiter de eerste kans niet benutte. Kort daarna vergat de goed leidende scheidsrechter voordeel te geven aan FC Breukelen, anders had het 1-0 gestaan en dat was op dat moment niet onverdiend.

FC Utrecht trok daarna het spel snel naar zich toe en combineerde er lustig op los. Bij rust stond het 0-3 en trainer Willem Leushuis wisselde liefst tien spelers om iedereen speeltijd te gunnen en blessures te voorkomen. De eindstand 0-10 was verdiend en de staf van FC Utrecht, de penningmeester van FC Breukelen en ook de toeschouwers waren tevreden.

Trainingskamp Zutphen

Op vrijdag 20 juli vertrok de selectie en de staf van FC Breukelen naar Golden Tulip Hotel Zutphen voor een trainingsstage van drie dagen. Met dank aan enkele individuele sponsors was het mogelijk om dit te organiseren. Na het inchecken volgde de eerste training bij verenging Zutphania. Deze training werd afgesloten met een partij tennisvoetbal 10 tegen 10 onder leiding van scheidsrechter Faisal die het moeilijk had om beide partijen uit elkaar te houden. Na een uitstekend diner was er ’s avonds een bowlingtoernooi georganiseerd onder leiding van assistent-trainer Stefan Postma. De finale werd gewonnen door allrounder Jack Castelijns en de poedelprijs ging met overtuiging naar Rick de Lange. Om 24.00 uur ging iedereen vermoeid maar voldaan naar bed.

Op zaterdagochtend stond er een training gepland, maar de staf vond het verstandiger om gezamenlijk een wandeling te maken naar het centrum van Zutphen. Op een terras werd wat gedronken en direct na de wandeling terug werd in het hotel de sportmaaltijd gebruikt. Door de geplande wedstrijd tegen topklasser DETO Twenterand uit Vriezenveen was het programma aangepast. Om 12.45 uur vertrokken we naar Vriezenveen. De wedstrijd eindigde door een prima vrije trap van Tom kalkhuis verdiend in een 0-1 overwinning en de meegereisde supporters waren in opperbeste stemming. Aan de bestuurstafel van DETO Twenterand temperde de achterban uit Breukelen de positieve geluiden en complimenten van de bestuursleden van deze mooie vereniging, met teksten als “de voorbereiding vorig seizoen liep ook zo, maar we speelden het hele seizoen tegen degradatie!”

Terug in het hotel werd door de selectie en de supporters de avondmaaltijd gebruikt. Deze gezellige avond werd afgesloten op het terras van het hotel en teammanager André, de supporters Jürgen, Ab, Henk en Henk gingen weer vol nieuw opgedane indrukken huiswaarts. De spelers gingen zich voorbereiden op een vrije avond. Weer werd de wandeling gemaakt naar het levendige centrum van Zutphen waar de groep de kans kreeg om elkaar beter te leren kennen. Iedereen was weer op tijd terug in het hotel voor de broodnodige nachtrust. Alle spelers waren weer paraat bij het ontbijt en daar werd het geslaagde trainingskamp door de staf afgesloten. De groep kreeg als beloning maandag 23 juli een vrije avond. Dinsdag 24 juli volgt alweer de derde wedstrijd thuis tegen AFC Amsterdam, aanvang 20.00 uur.