Eerste wedstrijd nacompetitie eerste elftal onbeslist

Dat het geen eenvoudige middag zou worden, werd wel verwacht door FC Breukelen. v.v. Strijen speelt al jaren dan weer in de eerste klasse en dan weer in de tweede. Ook dit jaar na SHO verreweg de beste ploeg in de tweede klasse D. Onder uitstekende omstandigheden op een heerlijk kort gemaaid veld kon FC Breukelen de eerste helft geen vuist maken en was het v.v. Strijen dat loerend op de counter vaak het gevaarlijkst was. Roland Wiegmans reageerde katachtig toen Kevin Theuns per ongeluk de bal kreeg en direct uithaalde en dat was nodig ook.

Strijen opent score

Natuurlijk liet ook FC Breukelen zich zien en keeper Van Duijn moest gestrekt naar de bovenhoek na een hard schot van Sjoerd Molleman. Eddy Vorm kopte uit een vrije trap van Tom Kalkhuis tegen de paal. Na 20 minuten kreeg Strijen een vrije trap. Uitblinker Dennis Knuppe stuurde de bal in het zestienmetergebied en via een gelukkige kluts belandde deze bij Jeroen Roelof. Deze verdediger wist wel raad met dit cadeau en scoorde beheerst de 0-1. Regisseur Dennis Knuppe profiteerde van zijn vrijheid en was in balbezit van Strijen de eerste helft heer en meester op het middenveld. De niet geheel fitte Tom Kalkhuis en David van der Veld bleven na rust in de kleedkamer achter en werden vervangen door Maikel Goossens en Dave Rijkaard.

Vertragingstactiek

FC Breukelen nam nu meer initiatief en zette Strijen onder druk. Door het dood maken van het spel, voor elke overtreding tegen een blessurebehandeling vragen, werd telkens de aanvalsdrang van FC Breukelen verstoord. Toch kregen de Breukelenaren diverse mooie kansen. Maikel Goossens kopte op de paal, Dave Rijkaard kwam vrij voor de goal maar schoot hoog over.

Kansen op winst

Uiteindelijk werd FC Breukelen beloond voor de aanvalsdrang in de tweede helft. Corner na corner volgde en de achtste leverde de verdiende gelijkmaker op. Lars van der Post plaatste de bal op de kopsterke Rick de Lange. Die wist er wel raad mee en scoorde met een snoeiharde kopbal 1-1 Deen van Embricqs scoorde de 2-1, maar dit was helaas randje buitenspel. Met aanvaller Jacky Castelijns voor de verdedigende middenvelder Lars van der Post nam FC Breukelen alle risico’s om de winst binnen te slepen. v.v. Strijen bleef loeren op de counter en het spel vertragen waar mogelijk.Op basis van de hele wedstrijd is 1-1 wel terecht. Er is nog niks beslist en FC Breukelen heeft lijfsbehoud nog geheel in eigen hand.

19 mei 2012, FC Breukelen 1 - v.v. Strijen 1 1-1 (0-1)

0-1 Jeroen Roelof

1-1 Rick de Lange

Klik hier voor een verslag van deze wedstrijd op de website van v.v. Strijen en hier voor de foto’s.