E5 overtuigend kampioen

sdo.jpg

Vandaag vroeg uit de veren voor een echte kampioenswedstrijd in Bussum. De koploper heeft punten laten liggen en als we winnen, staan we echt bovenaan … “SDO E6 uit” is echter altijd lastig en ze hebben een goede keeper die zo groot is dat-ie de lat kan aantikken. De wedstrijd was om 8.45 uur op een mooi kunstgras veld van SDO. Na de standaard warming-up was de enige aanwijzing van de coach om samen te spelen. De kracht van de herhaling is hier zeker van toepassing. Vanaf de eerste aftrap had onze E5 de druk erop en werd er goed samengespeeld, met af en toe zelfs een mooie dieptepass. Het duurde niet lang tot aan de eerste goal.

Mooi samenspel van de achterhoede en snelle combinaties op het middenveld brachten de bal voor de linker van Lucas den Hartog. Die schoot de bal lekker hard in de rechterhoek. 0-1 en de wedstrijd ging zoals gewenst. Kort erna een aanval van SDO die eindigde in een corner. De corner viel voor de goal net gunstig voor de spits en zijn schot ging langs Bram: 1-1. Dat voelde ongemakkelijk en was flink tegen de verhouding in.

Gelukkig liet de E5 zich niet uit het veld slaan en gingen we er weer vol in. Na een dozijn mooie kansen vlak voor de goal, bracht Lucas den Hartog rust en de voorsprong terug met een mooi afgemaakte aanval. Hierbij had iedereen door het keurig rondspelen de bal aangeraakt en was het mooi om naar te kijken. Toch snakten de toeschouwers naar een wat ruimere stand, want 1-2 voelde nog kwetsbaar. Richard, Tom, Joost en Danny hielden het achter dicht en hadden allemaal een mooie kans om te scoren. Maar de bal wilde er niet in. Ook Jack, vandaag in de voorhoede, kreeg kansen maar had geen geluk. Jenna en Wouter waren betrokken bij elke opbouw en maakte veel 1-2’tjes, maar de goal viel niet.

Pas ver in de tweede helft kwam de verlossende treffer. Een korte corner van Lucas dH op Lucas B werd prachtig door de heren uitgespeeld. Tweemaal ging de bal tussen de heren heen en weer, waarna Lucas B de bal droog in de linkerhoek schoot: 1-3. We voelden ons veilig. Kort daarna een mooie actie van Lucas den Hartog die een slechte uittrap van de keeper uit de lucht plukte en daarna direct hard in de goal schoot van 16 meter: 1-4 en het kampioenschap lonkte. Daarna nog een mooie rommelgoal van Wouter die niet opgaf en de bal op kracht en snelheid in de goal werkte: 1-5 en nog enkele seconden te spelen.

Daar kwam het eindsignaal van de scheidsrechter: het is zover, de E5 is kampioen! Uit tien kinderkeeltjes klinkt een luid “Kampioenen, kampioenen, kampioenen!” Na de penalty’s ging het team op de foto en werd er luid gezongen en sprongen kinderen met nog kledingstukken aan onder de douche. Een mooiere afsluiting van het seizoen is niet te bedenken. De trotse coach en trainer hebben de spelertjes van het E5 team in een jaar flink zien groeien en keken met veel plezier naar de prestaties. Nu nog het gezellige toernooi bij FC Breukelen en de week erna met het team naar de bowling om het kampioenschap nogmaals te vieren.

2012-05-19_e5_kampioen.jpg

Kampioenen! (Foto: Debby Hahury.)