FC Breukelen 2 laat bekroning op seizoen liggen

Dinsdag 8 mei mocht het tweede elftal van FC Breukelen in een rechtstreeks duel met Ajax 3 om het kampioenschap strijden. Het mooie complex van FC Weesp met een prachtige grasmat zou als strijdtoneel fungeren. Voor beide ploegen zou het kampioenschap geen directe gevolgen hebben: FC Breukelen was al zeker van promotie naar de reserve-hoofdklasse. FC Breukelen begon niet goed aan de wedstrijd, Ajax was duidelijk de bovenliggende partij. Echt gevaarlijk werden beide ploegen niet totdat een schot van Ajax op de lat uiteenspatte.

Ajax bleef de wedstrijd dicteren en kwam na ongeveer een half uur op voorsprong nadat de spits uit de draai de verdediging en de keeper op verkeerde been wist te zetten: 0-1. Deze stand bleef tot de rust ongewijzigd. Na de rust veranderde het spelbeeld. Waar in de eerste helft Ajax de duels om de tweede bal constant won, wist in de tweede helft FC Breukelen steeds vaker de duels te winnen. Voetballend was het nog steeds niet hoogstaand, maar de ploeg was zeker niet kansloos. Ongeveer halverwege de tweede helft kreeg FC Breukelen de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Oog in oog met de doelman kon het net echter niet gevonden worden. De ploeg bleef het proberen, maar verloor uiteindelijk de wedstrijd terecht.

Hiermee is een mooi en succesvol seizoen ten einde gekomen. Allereerst worden de vele afgereisde supporters bedankt voor hun steun en aanwezigheid. Verder gaat de dank uit onze vaste assistent-scheidsrechter Rob Stellingwerf en zijn vervangers Evert en de heer Willem van Weerdenburg. Ook verzorgster Marit Preijde wordt bedankt voor haar kunde en betrokkenheid. Natuurlijk ook de technische staf bestaande uit Roy Versluis, Jan Willem van Weerdenburg en Jack Salakory verdient de complimenten voor een mooi seizoen.

8 mei 2012 (beslissingswedstrijd om het kampioenschap) , FC Breukelen 2 - Ajax 3 0-1 (0-1), terrein FC Weesp

0-1 Lenny Macnack

Op de site van Ajax 3 staat ook een verslag van deze wedstrijd met foto’s. Klik hier .