C4 ongeslagen kampioen voorjaarscompetitie

Op dinsdag 8 mei was het dan zover. De laatste wedstrijd van dit competitiejaar. Het sluitstuk van de voorjaarscompetitie 2012. Dankzij de inzet van coach Willem Steilberg en natuurlijk ook Cees Kroon van het wedstrijdsecretariaat was deze thuiswedstrijd naar deze avond verzet. Zo konden ook de spelers die tijdens de meivakantie weg waren, ook meedoen aan de kampioenswedstrijd. Er werd gespeeld op het hoofdveld, zodat ook de ouders en andere familieleden konden meegenieten van een heerlijke wedstrijd. Met name de tribune bleek een uitkomst. Daar kon men vanonder het afdak hun idolen toejuichen, want tijdens deze partij zou het soms behoorlijk regenen. Iets wat dit jaar bijna niet was voorgekomen. De overige wedstrijden werden bijna allen regenloos gespeeld.

Lastige tegenstander

De tegenstander deze avond was s.v. ’s-Graveland C3, de nummer vier uit de competitie. Een lastige ploeg waar in de uitwedstrijd op 10 maart maar met 2-0 van was gewonnen. Dus het was zaak om er stevig tegenaan te gaan om ervoor te zorgen dat het kampioenschap de ongeslagen status kreeg. Het eerste kwartier werd er afgetast en ging de strijd gelijk op. Er waren mooie aanvallen te zien op beide doelen. De boomlange centrale verdediger van ’s-Graveland hield echter zijn backs stevig op lijn. En ook de achterhoede van de C4 stond prima opgesteld om elke aanval in de kiem te smoren en om te zetten in een nieuwe aanval. Uit zo’n aanval kon Bram vanaf links de bal voorzetten. Lukas was netjes vanaf rechts ingeschoven en kon voor de goal de bal oppikken en deze rechts langs de keeper het doel in tikken: 1-0.

Doordrukken

De C4 dacht te kunnen doordrukken om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ’s-Graveland gaf zich niet zomaar gewonnen. Er volgde weer een periode waarbij een goal aan beide kanten had kunnen vallen en de keepers konden laten zien wat zij waard waren met goede saves. Maar diep in de eerst helft wist de C4 toch door de verdediging heen te breken. Sam rukte vanaf de middenlijn op over links en bracht de bal het zestienmetergebied in. Lukas zette op volle snelheid goed door, bereikte de bal op tijd en lobde deze over de keeper de linker kruising in: 2-0. Ondanks goed combinatiespel en snelle uitbraken wordt er echter tot de rust daarna niet meer gescoord.

Regen

In de rust trokken de wolken zich samen en begon het te regenen, soms lichtjes, soms stevig, maar dat kon de pret niet drukken want er stond ons nog een aantrekkelijke tweede helft te wachten. Zoals afgesproken met coach Willem werd het tweede bedrijf met een ‘fun-opstelling’ gestart. De verdedigers werden aanvallers en andersom. Hoewel voor sommigen wat onwennig was te zien dat ook in deze opstelling dit team prima combineert en op de aanval is gericht. Met mooie steekpasses middendoor en aanvallen over de linker- en rechterflank werd getracht het doel van ’s-Graveland onder vuur te nemen en de score te verhogen. En in de verdediging werd beheerst opgeruimd en uitverdedigd en soms ‘aan de noodrem getrokken’. Geweldig om te zien.

C4 vergroot voorsprong

Al in de vijfde minuut volgde een dieptepass van Bitoe die door Jeroen prima werd opgepikt en ingeschoten. Helaas lag de keeper weer in de weg, maar Jurriaan reageerde alert en knalde de bal in de touwen: 3-0. En de C4-verdediging bleef aanvallen. Vanuit een corner raakte in de 15e minuut een verdediger van ’s-Graveland de bal ongelukkig en deze verdween achter de keeper over de doellijn: 4-0. Vijf minuten later werd een schot van Michael gesmoord door de verdediging, maar rolde langzaam naar de achterlijn. Jeroen, onvermoeibaar als altijd, trok goed door en wist de bal binnen te houden en uit een schier onmogelijke hoek toch en gevaarlijk schot op doel te lossen. En weer stond de keeper goed opgesteld en wist de bal te blokken. Maar dit keer was Bitoe er als de kippen bij om de bal tegen het net te poeieren: 5-0.

Tegentreffer

Wie nu dacht dat ’s-Graveland zich erbij had neergelegd, heeft het bij het verkeerde einde, want ook zij wisten af en toe gevaarlijk uit te breken. En in de 25e minuut werd hun inzet toch beloond. Na een uitval werd de bal niet goed weggewerkt en belandde bij een ’s-Graveland-aanvaller die zonder aarzelen uithaalde en doel trof: 5-1. Toch was het nog niet genoeg voor de C4. De mannen bleven er lustig op los combineren en zo werd in de 34e minuut een mooie aanval door Willem strak afgerond en viel de 6-1. Daarna konden de kurken van de fles en het terechte kampioensfeest worden gevierd. Een prachtige afsluiting van een heel mooi seizoen 2011-2012 (9x gewonnen, 1x gelijk) waarin de prima teamgeest van deze mannen is opgevallen naast de soms prachtige combinaties en individuele acties.

8 mei 2012, FC Breukelen C4 - ’s-Graveland C3 6-1 (2-0)