FC Breukelen E7 heeft nog één finale te gaan

victoria.jpg

Omdat er aankomende zaterdag 12 mei een toernooi gespeeld wordt door de E7, spelen we vandaag tegen Victoria E14 uit in Loosdrecht. Ondanks het rotweer van vannacht en nog een flinke hoosbui in de middag, is het nu opeens stralend weer, dus daar zou het niet aan liggen! De wedstrijd wordt 7 tegen 7 gespeeld en bij Victoria speelt een klein manneke uit de F mee, maar die moet je zeker nooit onderschatten. FC Breukelen neemt het initiatief en ons eerste doelpunt valt door een lange bal van Keshia op EJ die op zijn beurt Mika goed voor zijn linker voet weet aan te spelen: 0-1.

Victoria zet vervolgens gelijk aan en keeper Bram (die ons kwam versterken omdat Tim op kamp is) verricht goed werk en is de kleinste man van Victoria te slim af. Dan is het de keeper van Victoria die roet in het eten gooit en twee hoog ingeschoten ballen van Mika en Thomas over zijn doel weet te tikken, zo ook het schot van Jens.

FC Breukelen blijft aanvallen en via een corner van EJ is het invaller Sten die EJ voor het doel goed aan weet te spelen, maar helaas verdwijnt de bal naast het doel. Kortom: kansen in overvloed, maar de spanning voor een mogelijk kampioenschap zit toch lichtelijk in de benen! Vervolgens is het EJ die een mooie lange bal op Thomas mee geeft en hij kan alsnog de 0-2 binnenschieten. Het is alweer een spannende pot. Victoria heeft een goede keeper en ook hun voorhoede komt zo nu en dan op het doel van FC Breukelen af. Altijd fijn als er dan wat extra coaches langs de kant staan om de spelers van opbouwende tips te voorzien ;-)!

Na de rust staat FC Breukelen onder druk. Toch lukt het ze om de boel achter goed dicht te houden. Kerran speelt hierin vanavond een goede rol. Hij is fanatiek en fel en blokt enkele aanvallen. Als via Jens vervolgens de bal weer naar voren kan, sleept FC Breukelen er weer een corner uit, dit keer met een fikse kopkans voor EJ. FC Breukelen is op zoek naar een derde doelpunt. Zo is het Nikki die achterin bij het kleine F-manneke moet blijven. Zij zit er kort op, waardoor hij geen gevaar meer voor FC Breukelen is. Nikki is hem te snel af en de bal kan weer naar voren. EJ ziet vervolgens Jens vanuit het middenveld vrij opkomen en speelt hem aan. Dan kan de bal door op Thomas en hij schiet 0-3 binnen.

FC Breukelen blijft de aanval opzoeken en zo, na een kopbal van Mika, is het Thomas die twee man passeert en 0-4 scoort. Hier zal het uiteindelijk ook bij blijven. Komende maandagavond onze laatste competitiewedstrijd oftewel ‘de grote finale’ voor de E7 tegen Altius E8. Dan is het dus erop of eronder! We zijn nu zo ver gekomen en dat gaan we natuurlijk niet meer weggeven. Dus neem allemaal zo veel mogelijk supporters mee (ouders, opa’s, oma’s, broers en zussen etc.) om de E7 aan te moedigen.