FC Breukelen 2 speelt beslissingswedstrijd om kampioenschap

fcbreukelen.jpg
ajax.jpg

Na de 1-3 zege van het tweede elftal bij v.v. Voorland 2 en de 10-2 zege van Ajax 3 op v.v. Aalsmeer 2 afgelopen weekend staan deze twee ploegen exact in punten gelijk. FC Breukelen heeft weliswaar een beter doelsaldo, maar dat is niet doorslaggevend voor het directe kampioenschap (lees verderop meer hierover). Daarom wordt morgen (dinsdag 8 mei) om 20.00 uur een beslissingswedstrijd gespeeld op neutraal terrein. De clubs hebben overeenstemming bereikt over de locatie, de wedstrijd zal plaatsvinden bij FC Weesp.

De eerdere twee ontmoetingen tussen FC Breukelen en Ajax roepen geen positief gevoel op bij de aanhang van FC Breukelen. Thuis werd in de uiterste slotfase een 2-1 voorsprong uit handen gegeven, waardoor een puntendeling het gevolg was. De uitwedstrijd was opnieuw moeizaam en eindige in een 2-1 overwinning voor Ajax 3. Conclusie van beide wedstrijden is dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn en dat er geen uitgesproken favoriet is voor de beslissingswedstrijd.

De ploeg van trainer Roy Versluis zal alles in het werk stellen om Ajax 3 voor het eerst dit seizoen te verslaan en het kampioenschap te veroveren. Dat FC Breukelen de derde periode heeft gewonnen, is een mooie opsteker en geeft aan dat FC Breukelen 2 in een prima vorm steekt. Uiteraard bent u van harte welkom om de ploeg te steunen, de aftrap vindt dinsdag 8 mei plaats om 20.00 uur bij FC Weesp, Sportpark Papelaan, Papelaan 153 in Weesp.

Doelsaldo toch belangrijk

Zoals hiervoor gezegd, heeft het betere doelsaldo (FC Breukelen +43, Ajax +33) niet direct geleid tot de titel voor de withemden. Echter, in een latere fase morgenavond kan dit wel degelijk de doorslag gaan geven. Hieronder volgt de letterlijke tekst van de KNVB-beslissingswedstrijdbrief.

Is de stand na 90 minuten nog gelijk, dan wordt de wedstrijd als volgt verlengd:

A: onmiddellijk na het verstrijken van de 90 minuten wordt de wedstrijd, nadat opnieuw geloot is voor de beginschop of doelkeuze, met 2 x 15 minuten verlengd.

B: na 15 minuten spelen wordt van doel gewisseld.

C: is na verlenging nog geen beslissing verkregen, dan valt de beslissing in het voordeel van het elftal met het hoogste doelsaldo** van de oorspronkelijke competitie**.

D: is het doelsaldo van de oorspronkelijke competitie ook gelijk dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen op de wijze zoals is omschreven in de “regels van het voetbalspel”.

Om kort te gaan: FC Breukelen is kampioen als het in de verlenging gelijkspeelt of daarin meer goals scoort dan Ajax.

Klik hier voor een routebeschrijving naar FC Weesp.