FC Breukelen C4 wint ook de voorlaatste wedstrijd

Op zaterdag 5 mei stond de voorlaatste wedstrijd van deze voorjaarcompetitie op het programma. Een aantal spelers kon er niet bij zijn vanwege de meivakantie. Er moest uit gespeeld worden tegen Wasmeer C4. Dankzij de bereidheid van Mike, Valery en Sjoerd uit de C3 (ze hadden met hun eigen team ook al een wedstrijd gespeeld) kon er toch een compleet team met wissels op pad. De thuiswedstrijd tegen dit team was met 13-0 gewonnen, maar naaste titelkandidaat NVC C5 was vorige week niet verder gekomen dan een gelijkspel en had dus dure punten laten liggen.

Het eerste halfuur ging de wedstrijd gelijk op met kansen aan beide kansen. Er leek en heel ander Wasmeer op het veld te staan dan bij de thuiswedstrijd. Ook de C4 speelde wat rommelig. Met nieuwe spelers is het altijd onwennig en elkaar goed vinden op het veld is dan lastig. Beide keepers verdedigden hun doel prima met prachtige saves. In de 29e minuut was het dan toch raak. Een steekpass van Mike werd door Roman prima ingeschoten, maar geblokt door de keeper. Omar stond goed opgesteld en kon de terugspringende bal achter de keeper prikken (0-1). De ban was gebroken want nog geen minuut later speelde Arnold zichzelf prachtig vrij voor de goalie. Hij nam een pass mooi mee in de draai en kon vrijuit uithalen, laag in de rechterhoek (0-2). Op slag van rust stoomde Mike op vanaf de middenlijn. Hij slalomde door de verdediging en rondde beheerst af (0-3).

Na de rustpauze trok de C4 door. Na acht minuten was het Andrew die met een geweldig geplaatst schot de lat teisterde. De strak fluitende scheidsrechter stond op de juiste plaats en zag dat de bal van achter de doellijn het veld weer in sprong (0-4). De rechtervoet van Andrew had nog een pareltje te vergeven. De bal belandde vanaf de rechter zijkant op nagenoeg de zelfde plaats als twee minuten eerder. Zonder aarzelen zette Adrew aan voor nog een geplaatst afstandsschot. Dit keer sloeg de bal links onder in het net (0-5).

Wasmeer was echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en bleef zoeken naar een gaatje in de defensie. Dat lukte in de tiende minuut. Na slecht uitverdedigen en te veel afwachten mocht hun steraanvaller toch aanleggen voor een schot waar Sam geen antwoord op had (1-5). Daarna nam de C4 het heft weer in handen. Willem stoomde op vanuit de defensie en trok naar links, waardoor Omar vrij kwam op rechts die de pass prima afrondde (1-6). Een paar minuten later werd Arnold weer diep gestuurd. Zijn schot werd echter door de keeper gestompt. Willem was nog in de buurt na een rush vanuit de verdediging en wist met en sliding toch nog eerder bij de bal te komen dan de keeper en kon zo de 1-7 op zijn naam schrijven. Ten slotte was het Andrew die wederom met een mooi geplaatst schot de eindstand op het scorebord liet aantekenen (1-8).

Met dank aan de uitstekende spelende invallers uit de C3 wederom een welverdiende winst met grote cijfers. Goed ook voor het eigen doelsaldo, want via en smartphone was het inmiddels bekend dat NVC een monsterzege van 13-1 had behaald bij Huizen C6.

5 mei 2012, h.s.v. Wasmeer C5 - FC Breukelen C4 1-8 (0-3)