Gelegenheidsteam C1 verliest nipt

Met een geïmproviseerd elftal traden we op deze koude morgen aan voor de laatste competitiewedstrijd van het succesvolle seizoen 2011/2012. Alle beslissingen waren al gevallen, de kampioen (wij dus..;-)) en de degradanten reeds bekend. Uit onze selectie ontbraken maar liefst negen spelers, vlak voor tijd kwam daar nog een tiende bij – onacceptabel en hierover zijn reeds woorden gevallen.

Op vakantie waren Mels, Junior, Lars, Max en Roy, geschorst waren Jesse van Riet en Nik, en met de B1 gingen keeper Jesse en spits Olivier mee. Met veel kunst- en vliegwerk konden alle C-teams aan de start verschijnen, dank aan alle invallers die meer dan hun stinkende best hebben gedaan! Basisopstelling: Stan, Nakota, Milan, Rutger, Corne, Tim, Niels, Douwe, Gino, Emin en Michael. Op de wissel zat Dave, in de tweede helft aangevuld met Justin. Wat onwennig maar met veel inzet hielden onze jongens goed stand. Voetballend was De Dijk vandaag de bovenliggende partij, maar ontbrak het bij hun toch wel wat aan scherpte. Niet vreemd als er niets meer op het spel staat natuurlijk.

Het duurde tot de 17e minuut voordat de score uiteindelijk werd geopend. Een slordigheidje en met wat pech stelde wij een aanvaller van De Dijk in staat om oog in oog met Stan te komen. Deze werd via de binnenkant been geklopt: 0-1. De Dijk leek door te willen drukken en kreeg nog een paar aardige mogelijkheden, toch kwamen zij niet meer tot scoren. Aan de andere kant kreeg Douwe plots een mogelijkheid na een goede actie van Emin, maar de stand bleef tot de rust 0-1.

In de tweede helft werd Dave ingebracht voor Tim, het spelbeeld bleef hetzelfde, maar de scoringskansen voor De Dijk namen duidelijk af. Dus roken onze jongens toch nog een kansje, zeker toen met 22 minuten te spelen Justin nog aan de poort stond te

rammelen. Nakota werd naar de kant gehaald en Justin gaf aanvallend de nodige impulsen. Zijn snelheid werd al snel te veel voor de verdedigers van De Dijk en bij één van de uitbraken had de keeper geen andere keuze meer dan de “noodrem”. Een gele kaart en een vrije trap (het was blijkbaar net buiten de zestien) was het gevolg. Emin legde breed en het was Justin zelf die de gelijkmaker binnenschoot: 1-1.

Niet verwacht en we mochten hopen op een verrassend gelijkspel. Helaas sleepte De Dijk drie minuten voor tijd de toch wel verdiende overwinning binnen. Een afgeslagen vrije trap kwam weer terug, de buitenspelval viel net niet op tijd dicht en de spits mocht vrij inschieten: 1-2. Zo eindigde de competitie zoals hij begon; met een nederlaag(je), de enige twee!

5 mei 2012, FC Breukelen C1 - ASV De Dijk C1 1-2 (0-1)

Overige uitslagen CSW - Elinkwijk 3-2; FC Amsterdam - Argon 4-4; Hoofddorp - Maarssen 1-2; DIOS - Amstelveen 7-2;v.v. De Meern - Aalsmeer 1-1.

Op Hemelvaardag (17 mei) hebben we nog een mooi toernooi bij Zuidvogels in Huizen en dan zullen er nog afsluitende selectietrainingen en wellicht van oefenwedstrijden voor de nieuwe B- en C-selectie volgen.