FC Breukelen 1 walst met 8-1 over s.v. Nootdorp 1

Zowel voor s.v. Nootdorp als voor FC Breukelen stond er veel op het spel. De tegenstander van FC Breukelen kon bij winst goede zaken doen in de derde periode. FC Breukelen moest winnen om de kans op nacompetitie weer in eigen hand te krijgen. Dat laatste lukte met erg veel overtuiging. Nootdorp is een goed voetballende ploeg die verrassend startte met twee i.p.v. drie spitsen. De ervaren Stefan Hoogvliet loste het direct tactisch op en wisselde van positie met Sjoerd Molleman. Nootdorp deed voetballend de eerste twintig minuten zeker niet onder voor FC Breukelen, maar in het spel van de thuisploeg zat wel een soort verbetenheid die nodig is om een goed resultaat te bereiken.

Op het middenveld was FC Breukelen de baas en daar wordt de wedstrijd vaak beslist. In de 20e minuut dwong FC Breukelen snel achter elkaar twee hoekschoppen af en terwijl Rick de Lange de kans uit de eerste niet wist te benutten, scoorde hij na een mooie actie op de achterlijn zijn zoveelste doelpunt uit een spelhervatting: 1-0. Nootdorp reageerde direct en ging in de aanval. De ruimte die ontstond, werd door uitblinker Deen van Embricqs binnen enkele minuten benut. Na een steekbal op maat van Tom Kalkhuis ging Deen alleen op de keeper af en scoorde heel beheerst zijn eerste van die middag: 2-0. Vier minuten later na een voorzet van Deen scoorde de mee opgekomen Peter Kamp zijn eerste doelpunt op prachtige wijze: 3-0. Net voor rust scoorde na goed doorgaan David van der Veld ook zijn eerste van het seizoen en de opluchting en blijdschap bij David was duidelijk te zien: 4-0.

Na rust ging SV Nootdorp met twee aanvallende wissels vol in de aanval en FC Breukelen liet dit onbegrijpelijk toe. Even was de scherpte weg en de spits Ricardo Siebring scoorde in de 46e minuut de, wat achteraf bleek, eretreffer 4-1. Invaller Onderwater maakte het Peter Kamp erg moeilijk en was elke keer dreigend. Nootdorp had zich duidelijk nog niet bij een nederlaag neergelegd.

FC Breukelen greep in en wisselde de hardwerkende Lars van der Post, die inmiddels geel had gehad, voor de weer fitte Jurriaan van Well. Ook werd spits Djuric Winklaar van postie gewisseld met Tom Kalkhuis. Direct had FC Breukelen weer controle over de wedstrijd en Djuric scoorde uit de rebound van een hard schot van Tom in de 59e minuut 5-1. David van der Veld werd gewisseld voor de gretige Dave Rijkaard en even later kwam Jacky Castelijns de moegestreden Stefan Hoogvliet vervangen. In de 70e minuut werd Deen gevloerd in de zestien en hij benutte zelf de strafschop: 6-1. Na een voorzet van Dave scoorde Djuric zijn tweede in de 86e minuut en Jacky Castelijns maakt het achtste doelpunt in de 88e minuut: 8-1.

Het enige minpunt deze middag waren de drie gele kaarten die zeker onnodig waren voor Sjoerd, Rick en Lars. Concurrent DSO speelde op de valreep gelijk en moet zaterdag aantreden tegen Nootdorp. FC Breukelen speelt tegen RCL in Leiderdorp en heeft bij winst de nacompetitie bereikt. Bij elk ander resultaat is FC Breukelen afhankelijk van DSO.

5 mei 2012, FC Breukelen 1 - s.v. Nootdorp 1 8-1 (4-0)

8-1 Jacky Castelijns

Klik hier voor een kort verslag van deze wedstrijd op de website van s.v. Nootdorp (met veel foto’s).