E7 houdt spanning er flink in ...

buitenboys.jpg
Afgelopen zaterdag 5 mei speelde FC Breukelen E7 tegen s.c. Buitenboys E24 in Almere. Om de laatste concurrent voor te blijven, moesten de drie punten mee naar huis genomen worden. De E7 speelde vanaf de aftrap vol op de pressing. De wedstrijd ging van start met een paar corners voor FC Breukelen en een eerste doelpunt was dichtbij. Buitenboys bood echter goed weerstand en een tegenaanval was daar. Het was echter Keshia die stevig uitverdedigde en een mooie assist op Thomas gaf. Deze ging alleen op de keeper af en scoorde eenvoudig de 0-1.

Mika kreeg op eenzelfde wijze ook een flinke kans. Toen verschoof het spel zich even naar de helft van FC Breukelen en een aantal corners voor Buitenboys volgde. Jens onderschepte echter de bal en via een een-tweetje lukte het Thomas bijna om Mika, die alleen voor het doel kwam, aan te spelen. In een nieuwe onderschepping door Nikki werd Thomas opnieuw aangespeeld en gaf hij de bal goed door op EJ die de 0-2 binnen knalde.

Toen kreeg Buitenboys een corner en stond Kerran goed opgesteld bij de eerste paal, waardoor hij de bal van de lijn wist te halen. Echter FC Breukelen stond deze minuten flink onder druk en de 1-2 was dan ook onvermijdelijk. FC Breukelen liet zich daardoor niet van de wijs brengen en er volgde een nieuwe aanval via Kerran en een kopbal van Mika die goed bij EJ terechtkwam. EJ haalde flink uit en zag zijn bal mooi via binnenkant paal achter de doellijn verdwijnen: 1-3.

Hier moet wat te halen zijn, dachten de meegereisde supporters langs de zijlijn toen het rustsignaal klonk. Hoewel FC Breukelen de eerste corner opeiste, was het Buitenboys dat alles op alles zette om de opgelopen achterstand in te halen. Buitenboys had veel individuele kwaliteiten in het veld en zo nu en dan werd er ook goed overgespeeld. Dit resulteerde in een snelle 2-3 direct na rust. FC Breukelen had hier natuurlijk wel een antwoord op en een snoeiharde 2-4 van Thomas volgde.

FC Breukelen speelde voorin goed over en nagenoeg elke vrije man werd bereikt. Het was Mika die na een een-tweetje met Thomas de 2-5 kon maken. En niet veel later was het EJ die vanaf de aftrap de bal onderschepte, langs een paar mannetjes heen liep en de 2-6 in de verre hoek binnen schoot. Dit kunstje herhaalde EJ vervolgens nog eens. Hij kwam alleen voor de keeper en uiterst geconcentreerd schoot hij de 2-7 binnen.

Waar de spelers en de supporters van de E7 dachten dat de drie punten zo wel in de “pocket” waren, dacht Buitenboys daar geheel anders over. Buitenboys sneed namelijk enkele malen flink door de verdediging heen. Het middenveld met Helen en Jens moesten ook flink een tandje bijzetten en keeper Tim kreeg het zwaar te verduren!! Zo scoorden ze vier keer op rij! De 6-7 kwam enorm hard aan en de supporters stonden zich langs de kant flink te verbijten. Gelukkig dat EJ gelijk vanaf de aftrap de 6-8 scoorde en dit moest toch echt wel voldoende zijn. In de laatste seconden van de wedstrijd schoot Buitenboys de 7-8 nog binnen, maar gelukkig bleef het daarbij! De E7 wist de spanning er dit keer weer flink in te houden en houdt nog steeds de koppositie vast. Nog twee keer alles geven jongens en meiden!