E5 wint van koploper

csw.jpg

De wedstrijd waar we langzaamaan naartoe hebben geleefd. We spelen thuis tegen koploper CSW E5, het enige team dat ons een flink pak slaag heeft gegeven. Onze spelertjes weten dat ze flink zijn gegroeid sindsdien en hebben er zin in. Ze weten ook dat CSW al eens heeft gelijkgespeeld tegen een team waar wij van hebben gewonnen. De instructies zijn eenvoudig: speel samen zoals jullie dat de laatste wedstrijden gedaan hebben en als je moe bent, geef je dat door aan de coach. Dat laatste klinkt wat vreemd, maar voor deze zaterdag hebben we maar zeven E5-spelers. Joost, Jack en Danny genieten van een fijne vakantie. Dewi is daarom gevraagd om, na haar wedstrijd met de F2, te komen helpen.

Bij de opwarmoefening schuift Dewi zo aan en de routine is inmiddels bij alle spelertjes aanwezig, ze zijn er klaar voor. Na het eerste fluitsignaal gebeurt precies wat de toeschouwers al hoopten, FC Breukelen maakt het spel. Mooi samenspelen wordt afgewisseld met hard werken en na ongeveer tien minuten wordt het beloond met een goal. Lucas den Hartog schiet de bal uit een schuine hoek op goal, het schot wordt gekraakt, maar rolt op merkwaardige wijze achter de doelman. Een rare goal, maar gezien de wedstrijd zeker verdiend. Kort daarop een goal uit het boekje, waar de toeschouwers allemaal voor klapten. Een mooie opbouw over links via Tom en Wouter die door Lucas den Hartog wordt meegenomen tot de achterlijn. Zijn strakke voorzet ligt in één keer stil aan de voet van Lucas Baghuis. Die ziet de laatste verdediger voor hem op hem afstormen en legt de bal panklaar breed op Jenna die hem droog in de hoek schiet. Het staat 2-0 voor FC Breukelen. Hierna neemt de druk van CSW iets toe, maar FC Breukelen blijft samenspelen, met natuurlijk Jenna die aan de basis van heel veel 1-2-tjes staat. Uit een van deze aanvallen scoort Lucas den Hartog, na mooi samenspel, de 3-0.

Dewi heeft inmiddels al een paar keer ingevallen en zich goed staande gehouden. Toch moet ook Bram steeds vaker aan de slag om een tegendoelpunt te voorkomen. Samen met een supersnelle Richard en een ijzersterke Tom houden ze het tot de rust potdicht. Na de rust zet CSW nog een keer druk en worden door CSW kort na elkaar twee nette doelpunten gemaakt. Het is 3-2 en onze spelertjes worden al een beetje moe. Het zal toch niet waar zijn dat we dit uit handen geven? De twijfel is maar van korte duur. De aanvallen van FC Breukelen blijven scherp en Lucas den Hartog lijkt onvermoeibaar. Dit keer krijgt Wouter de bal van hem voor de goal aangespeeld. Een verdediger van CSW probeert een doelpunt te voorkomen, maar Wouter ramt de bal zo hard, dat hij er alsnog ingaat. Onze E5 is weer los, we staan 4-2 voor. Kort erna kan Lucas Baghuis niet achterblijven en doet hetzelfde. Hoezo een been van een CSW verdediger voor de bal? Dan trap ik de bal gewoon wat harder: 5-2, met nog maar twee minuten op de klok. De winst komt niet meer in gevaar en de begeleiders moeten trakteren, de E5 is hard op weg naar een kampioenschap.

Bij de penalty’s valt het op dat Jenna en Richard de bal helemaal verkeerd raken. Dit vertel ik niet om ze te plagen, maar juist omdat het ze enorm siert! Ze hebben werkelijk alles gegeven in de wedstrijd en nog nooit zoveel gelopen in vijftig minuten. Ze konden door de vermoeidheid hun benen niet meer goed aansturen. We hebben er samen heerlijk om gelachen en zijn lekker wat gaan drinken en snoepen. Wat een topmentaliteit en wat een mooie groei van al deze speler die weer een mooie teamprestatie neerzetten. Dewi, super dat je ons zo hebt geholpen!