E2 knokt zich naar kampioenschap

e2kampioen-beker.png
Het is zaterdag 5 mei rond 8.30 uur als de FC Breukelen E2-karavaan zich in beweging zet richting Hilversum om tegen de plaatselijke Olympia E1 de laatste competitiewedstrijd te spelen. Dat dit geen gewone wedstrijd is, valt af te lezen aan het aantal meegereisde supporters. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, neefjes etc. zijn in grote getalen aanwezig en overtreffen zelfs ruimschoots het aanwezige thuispubliek. De in dit geval achtste man (bij een elftal bekend als de twaalfde man) zal nog van zich doen spreken gedurende deze wedstrijd.

Een gezonde wedstrijd(kampioen)spanning uitte zich in het feit dat de spelers wat drukker waren dan normaal. Maar ook de coaches en supporters gedroegen zich anders dan gebruikelijk kan ik u melden. Meteen na de aftrap trekt FC Breukelen het initiatief naar zich toe en dat resulteert al binnen vijf minuten in de 0-1 na een snoeihard schot van Yme op aangeven van Olivier. Wat een begin!

De spelers, zichtbaar voldaan van hun voorsprong, vergeten spontaan door te gaan met het vertoonde spel. Olympia maakt dankbaar gebruik van de ruimte die het geboden krijgt en loopt via de 1-1 binnen een kwartier uit naar een 2-1 voorsprong. De aanwezige achtste man roept de kelen schor en de coaches trekken hun laatste haren uit. Dan valt daar als een duivel uit een doosje de gelijkmaker te noteren, 2-2 door Olivier op aangeven van Jacko. Het rustsignaal klinkt als muziek in de oren.

De supporters lopen ijsberend langs de lijn en een eerste voorzichtige polonaise lijkt zich af te tekenen. De spelers krijgen limonade en nog de laatste aanwijzing en beginnen aan de tweede helft. Olympia dringt aan en zet alles op alles om een voorsprong op de borden te zetten. Echter Rick, Vincent, Yme, Jacko, Levi verdedigend en Ryan op de goal geven alles om dit te voorkomen. Dan een vrije trap op vijftien meter van de goal die door een speler van Olympia in de kruising wordt gedraaid en onze E2 op een 3-2 achterstand zet. De jongens trappen af en gaan met alle macht op zoek naar de gelijkmaker die dik verdiend enkele minuten voor het einde valt. Wederom door Olivier die goed doorzet en de 3-3 binnen schiet.

De krachten bij Olympia zijn op en FC Breukelen komt niet meer in gevaar. Sterker nog, Damian en Olivier zijn enkele malen nog in de gelegenheid om het team op voorsprong te zetten, maar het blijft 3-3. Het eindsignaal klinkt en acht dolgelukkige spelers vallen elkaar in de armen. Juichen, tranen van geluk, blijdschap, trots en opluchting, het was allemaal af te lezen op de gezichten. Maar ook de supportersschare komt rennend het veld op. Het gelijke spel was immers voldoende om het kampioenschap te behalen.

Jongens gefeliciteerd, geniet ervan. Het is verdiend gezien jullie spel en helemaal welkom nadat vorig jaar de finale nog verloren ging in en tegen v.v. Maarssen. Omdat een plaatje vaak meer zegt dan duizend woorden, verwijzen wij u graag naar bijgevoegde foto. U begrijpt dat het nog lang onrustig was in de kleedkamer van Olympia alvorens de karavaan zich weer richting Breukelen begaf om aldaar in de kantine het kampioenschap te vieren met koffie en gebak voor de supporters en frietjes en limonade voor de spelers. Er was zelfs voor elke speler een heuse Cup met oren voor het kampioenschap. En voor diegene die zich zorgen maakt om de zichtbare champagneflessen op de foton is het goed om te weten dat het Jip & Janneke is.

e2kampioen2.png

Boven van links naar rechts: coach Raymond, Yme, Ryan, Vincent, trainer Sidney, Olivier en Levi.

Onder: Damian, Rick en Jacko.

Allemaal bedankt voor jullie aanwezigheid en graag tot ziens op of rond de velden.