B1 weet seizoen niet in stijl af te sluiten tegen Hoogland B1

Na een week waarin veel gesproken is over de mogelijke periodetitel, kwam donderdagavond duidelijkheid: FC Breukelen B1 kon met geen mogelijkheid aanspraak maken op deze prijs. FC Almere, een van de betere teams uit de klasse, was uit de competitie gehaald en dus was de competitie enigszins op zijn kop gezet. FC Breukelen spinde hier garen bij doordat zij als een van de weinige ploegen die onderin stonden, geen punten had behaald tegen de runner-up. Het gevolg was dat de ploeg bij een overwinning het seizoen op een vijfde(!) positie kon afsluiten.

Met een gehavende ploeg moest deze klus geklaard gaan worden. Hans en Roy waren nog op vakantie, Jesse van Riet was geschorst en Zaid was afwezig vanwege familieomstandigheden. Dit hield in dat Scott de controleur op het middenveld moest worden en Olivier de diepe spits. Verder basisplaatsen voor Stef en Giorginho die de weken ervoor nog op de bank plaats hadden moeten nemen.

Gedurende de eerste helft heeft FC Breukelen B1 niet laten zien dat het deze positie wilde behalen en ging de rust in met een 2-0 achterstand. In de rust werd Stef gewisseld voor Alexander. De eerste wedstrijd tegen Hoogland was kort voor de winterstop in een 4-4 gelijkspel geëindigd na een ruststand van 1-3, toen was FC Breukelen dus knap teruggekomen.

Zaterdag mochten de toeschouwers tot vijf minuten na rust hopen dat dit ook zaterdag het geval was doordat Michiel in zijn afscheidswedstrijd een penalty mocht nemen na een overtreding op Donny. Hij benutte deze strafschop op koelbloedige wijze, maar binnen luttele minuten liep Hoogland uit naar een 4-1 voorsprong. Olivier wist nog een treffer te maken nadat Scott op collegiale wijze de bal breed legde en dit betekende Oliviers vijfde goal in de laatste vier wedstrijden voor de B1. Hij heeft aangetoond dit niveau al prima aan te kunnen en bij deze een dankwoord dat hij in deze beslissende fase de B1 heeft willen helpen. Dit geldt uiteraard ook voor C1-spelers Jesse Schreurs, Jesse van Riet, Roy en Junior en B2-spelers Martijn, Jelle, Jordi en Yadelli die gedurende het gehele seizoen geregeld en met verve de B1 hebben versterkt en geholpen!

De uitslag werd uiteindelijk een verdiende 6-2 tegen een ploeg die waarschijnlijk nacompetitie om promotie mag spelen. In de eindrangschikking is de B1 na een wisselvallig seizoen, dat matig begon en goed eindigde, negende geworden en laat het FC De Bilt, Sporting'70, VVZ'49 en IJsselmeervogels achter zich. Gezien de tweede seizoenshelft had FC Breukelen absoluut hoger kunnen, misschien wel moeten eindigen, maar men mag gezien het verloop tevreden zijn met deze positie. Dat het een vijfde stek had kunnen worden, maakt het misschien zuur, maar het had in deze rare competitie ook allemaal anders af kunnen lopen.

**5 mei 2012, v.v. Hoogland B1 - FC Breukelen B1 6-2 (2-0)**2-1 Michiel