FC Breukelen 2 stelt promotie naar hoofdklasse veilig!

Het tweede elftal van FC Breukelen zal vanaf volgend seizoen in de reserve-hoofdklasse te bewonderen zijn. Thuis werd DVVA 2 moeizaam met 2-1 verslagen, waardoor de ploeg promotie niet meer kan mislopen. Als kers op de taart bleek dat koploper Ajax 3 had verloren, waardoor FC Breukelen eventueel ook nog het kampioenschap kan vieren. Met een ruime selectie trad FC Breukelen thuis aan tegen de nummer vier van dat moment: DVVA 2. De eerste helft kende weinig kansen voor beide partijen. FC Breukelen leek de wedstrijd enigszins te controleren, maar creëerde zelf ook geen groot aantal kansen.

Er werden enkele stevige duels uitgevochten op het middenveld, maar gelukkig leidde dit niet tot erger onsportief gedrag. FC Breukelen wist ruim voor de rust nog wel het doel te vinden en natuurlijk was het Maikel Goossens die het vonnis velde: 1-0.

De tweede helft leverde iets meer kansen op en uiteindelijk was het Wijnand Koning die uit een corner de bevrijdende tweede treffer scoorde. Zijn kopbal werd net achter de lijn gekeerd, waardoor de arbiter het doelpunt goedkeurde: 2-0. Toen even later Maikel Goossens 3-0 scoorde, leek de wedstrijd gespeeld te zijn, ware het niet dat na lang overleg de treffrer werd afgekeurd wegens buitenspel op het moment dat de aanval werd opgezet. Hierna kantelde het spelbeeld en begon DVVA de thuisploeg onder druk te zetten. Met een prachtig schot dat de verre kruising in vloog, bracht DVVA de stand op 2-1 en dit was de inleiding van een enerverende slotfase.

In deze slotfase kreeg keeper Sander Mur het opeens erg druk en was het voor FC Breukelen vooral tegenhouden. DVVA kreeg niet echt grote kansen, maar zorgde met wel veel vrije ballen en corners voor de nodige onrust. De meeste corners werden zonder al te veel moeite onschadelijk gemaakt, maar de dode spelmomenten leken met de minuut gevaarlijker te worden. Er volgden in de slotminuten een aantal scrimmages die de bloeddruk bij menig FCBreukelensupporter deed stijgen, maar uiteindelijk was het FC Breukelen dat stand hield en het feest mocht vieren.

Het eerste elftal, dat de gehele wedstrijd langs de kant had toegekeken, reikte bloemen uit en de felicitaties waren voor de spelers en de technische staf bestaand uit Roy Versluis, Jack Salakory en Jan Willem van Weerdenburg. Later werd bekend dat FC Breukelen op gelijke hoogte met Ajax 3 is gekomen, waardoor de kans groot is dat er een beslissingswedstrijd om het kampioenschap gespeeld moet worden. Eerst volgt nog de laatste speelronde van de competitie, waarin Breukelen het opneemt tegen nummer negen v.v. Voorland 2.

**28 april 2012, FC Breukelen 2 - DVVA 2 2-1 (1-0)**1-0 Maikel Goossens

2-0 Wijnand Koning