E5 als ingespeeld team langs s.v. De Vecht E4

We hadden in de vroege ochtend al flink wat regen gehad, maar onderweg naar Loenen was het gelukkig droog en het bleef ook droog. Deze ochtend spelen we wederom op gras, maar daar zijn de kids inmiddels aan gewend. In de kleedkamer was de instructie erg kort: “Werk als een team met veel overspelen.” Bij de warming-up stak één van de spelertjes er bovenuit. Jenna was tijdens de warming-upoefening goed op schot. De ballen gingen er elke keer enorm hard de kruising in. Bij navraag wat Jenna had gedaan, bleek ze “goed uitgeslapen te zijn”. Volgens haar moeder had ze niet iets speciaals gegeten.

Bij de aftrap ging het gelijk al helemaal goed, de bal werd het hele team rondgespeeld en de aanval werd over de zijkant opgebouwd. De bal ging steeds goed naar de vrije man of dame en De Vecht kwam er niet aan te pas. Met veel 1-2’tjes hadden alle spelertjes een aandeel in de vele doelpunten die kwamen. De doelpunten werden vaak van dichtbij ingeschoten. De meeste na een mooie opbouw en onzelfzuchtig vrijspelen van teamgenoten. Een genot om te zien.

Wie beter dan Jenna om de eerste twee doelpunten binnen te knallen? Het was echt haar dag. Daarna volgde Wouter, Lucas dH (2x), aanvoerder Jack en Joost. In totaal zeven doelpunten. Bram had de eerste helft niet veel te doen en werd daarom in de tweede helft ver uit zijn doel bij het spel betrokken. Wouter ging achterin spelen en zou samen met Richard, Tom en Joost rugdekking geven aan Bram. Dat ging erg goed, maar werd ook eenmaal afgestraft door spelertjes van De Vecht. Met een mooie counter scoorde hun nieuwe spits vanaf de middenlijn en Bram kon de bal niet meer inhalen. Dat mocht de pret niet drukken, het was ingecalculeerde schade en Bram had ook een boel plezier.

Tijdens de tweede helft was er nieuwe aanvulling bij De Vecht gekomen uit een hoger team en moest FC Breukelen flink aan de bak. Het maakte de wedstrijd tot op het einde erg leuk om te volgen en leverde De Vecht nog een mooi uitgespeelde tweede goal op. Eindstand een ruime en mooi uitgespeelde overwinning: 2-7. Bij de penalty’s liet Bram nogmaals zien wat hij kan. Een hard schot in zijn rechterhoek werd met een mooie duik en een reflex met de rechterhand naast het doel getikt. Dat ontlokte zelf applaus bij de zeer sportieve tegenstanders. Het was weer top teamwerk, dame en heren van de E5, met Jenna als “Lady of the Match”. (Danny kon deze wedstrijd niet meedoen.)

Foto’s: Jonathan Ramaker.