Ongeïnspireerde C1 naar 0-3 winst

jongaalsmeerunited.gif

Zonder Mels, Junior, Max en Niels (allen op vakantie), Emin (geblesseerd), Jesse S en Olivier (B1) reisden de kampioenen af naar Aalsmeer. Gelukkig kregen we assistentie van de C2 (Gino, Martijn, Tim en Rutger) en stond onze vaste stand-inkeeper Stan op doel. Er stond vandaag niets meer op het spel, Aalsmeer was reeds gedegradeerd (er blijken maar liefst vijf teams te moeten afdalen naar de tweede klasse). Dit team bestaat uitsluitend uit eerstejaars C-spelers die de laatste weken voor behoorlijk wat verrassingen hebben gezorgd.

Helaas te laat en dus zullen deze spelers het volgend jaar een trede lager moeten gaan doen. Jammer, want als tweedejaars zullen ze dan weer een maatje te groot zijn. Zoals bekend waren onze jongens twee weken geleden al gekroond tot de trotse kampioenen!

Met een kwartiertje vertraging (Jesse en Roy kwamen na hun invalbeurt bij de B1 nog naar Aalsmeer) begonnen we met de volgende basis: Stan, Douwe, Nik, Milan, Lars, Roy, Jesse, Gino, Martijn en Justin. Tim en Rutger begonnen op de bank. Bij de warming-up gaf Douwe aan problemen met z’n ademhaling te hebben. Besloten werd om het toch te proberen, maar reeds na vijf minuten werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald en vervangen door Rutger. Over de eerste helft (en eigenlijk over de gehele wedstrijd) valt niet zoveel te melden. Een ongeïnspireerde C1 liet weinig zien. Aalsmeer probeerde (zeker niet onverdienstelijk) voor een stuntje te zorgen, uiteindelijk zonder succes. De betere kansen waren voor Aalsmeer, keeper Stan was echter de enige speler die een ruime voldoende haalde.

De scheidsrechter floot goed maar af en toe ook een beetje kinderachtig. Dit resulteerde in een onnodige gele kaart voor Jesse en dus hoogstwaarschijnlijk weer een schorsing voor de laatste competitiewedstrijd tegen De Dijk. Ruststand 0-0, in de kleedkamer vielen harde woorden over het vertoonde spel! De tweede helft een iets betere en gemotiveerdere C1 wat al snel tot twee doelpunten leidde (0-1 Jesse en 0-2 Justin). Toch moeten we toegeven dat Aalsmeer ook zeker een aantal 100%-kansen kreeg, maar zoals al vermeld, stond Stan vandaag zeer goed te keepen en was niet te passeren. De 0-3 viel vijf minuten vóór tijd wederom door Justin en verder vielen er nog gele kaarten te noteren voor Nik en Michael. Voor Nik kan dit nog een staartje krijgen.

De laatste wedstrijd dus volgende week. In deze wedstrijd zullen we nog meer spelers moeten missen. Naast de afwezige spelers van vandaag komen daar nog Jesse (schorsing), Roy en Lars (vakantie) en wellicht ook nog Nik bij. Zonder acht of negen vaste krachten, hopelijk kunnen we weer terugvallen op de C2 en wellicht C3, al gaat de wedstrijd nergens meer over.

28 april 2012, Jong Aalsmeer United C1 - FC Breukelen C1: 0-3 (0-0)

Overige uitslagen

v.v. Maarssen C1 - FC Amsterdam C1 4-1; Argon C2 - DIOS C1 0-6; Amstelveen C1 - CSW C1 2-3; De Dijk C1 - Hoofddorp C3 1-0; Elinkwijk C2 - De Meern C2 wordt op 3 mei gespeeld.