FC Breukelen B1 wint van hekkensluiter FC De Bilt B1

fcdebilt.jpg

Na de twee voorgaande thuiswedstrijden die beide gewonnen werden tegen respectievelijk Spakenburg en Nieuwland stond afgelopen zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter en inmiddels degradant FC De Bilt op het programma. Een tweetal wijzigingen ten opzichte van vorige wedstrijd in de basisopstelling: Hans is op vakantie en Tobias haakte geblesseerd af in de warming up, waardoor Jesse van Riet en Alexander een basisplaats kregen en dit verdienstelijk invulden.

Onderschatting

Op het eerste kwartier na heeft FC Breukelen geen kind aan zijn tegenstander gehad. Ondanks de waarschuwingen leek men de tegenstander toch ietwat te onderschatten, waardoor het slordig was in dit eerste gedeelte. Ook werd er een grote kans weggegeven, maar die werd niet benut door de gasten. Na een klein half uur kwam FC Breukelen op voorsprong via Olivier die een verdediger van zich afschudde en daarna samen met Scott op de keeper af kon gaan. Olivier schoof de bal feilloos in de hoek en maakte daarmee al weer zijn vierde treffer in de laatste drie duels als basisspeler bij de B1. FC Breukelen leek bevrijd en begon beter te voetballen na dit doelpunt. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Chris die met een droog schot van een meter of 25 de keeper verraste en de 2-0 op het bord zette.

Monsterscore

Na de thee wist FC Breukelen snel uit te lopen naar een 5-0 voorsprong. Goals kwamen via Jesse, Donny en Scott. Jesse schoof de bal op nonchalante wijze met de buitenkant van de schoen in de hoek, Donny bekroonde zijn individuele actie vanaf rechts met een doelpunt en Scott wist weg te draaien van zijn tegenstander en de bal hoog en hard in het doel te schieten. Na deze fase waarin een monsterscore op de loer lag, begon FC Breukelen wederom wat slordiger te voetballen. Wel wist men veel kansen te creëren, maar deze werden niet benut door o.a. Stef en Scott. De nummer 10 wist op fraaie wijze de eretreffer te maken en verraste daarmee de gehele Breukelse ploeg. Ook Zaid wist zijn doelpuntje nog mee te pikken na een goede combinatie over links.

Toch een periodetitel?

Volgende week rest er nog één wedstrijd. De regels moeten het nog uitwijzen maar er is nog een kans dat de B1 een periodetitel ontvangt, doordat de koploper in deze periode al kampioen is en nummer 2 Victoria al de eerste periodetitel veroverd heeft. Of deze dan naar de nummer 3 in de periode gaat of deze verdeeld wordt naar aanleiding van de eindstand in de competitie zal nog moeten blijken. Feit is wel dat als FC Breukelen wint bij Hoogland volgende week nog een flinke sprong op de ranglijst kan maken indien de concurrentie nog wat puntjes laat liggen. Hierover volgende week meer.

28 april 2012, FC Breukelen B1 - FC De Bilt B1 6-1 (2-0)

Doelpunten: Olivier, Chris, Jesse van Riet, Donny, Scott en Zaid.

Opstelling: Jesse Schreurs; Jantijn, Bob, Chris, Alexander; Michiel (‘65 Giorginho), Jesse van Riet (‘60 Roy), Zaid; Donny, Scott en Olivier (‘60 Stef).