E7 speelt spannende pot tot laatste seconden

FC Breukelen E7 speelde afgelopen zaterdag 28 april thuis tegen s.v. Altius E8. Altius draait ook mee bovenin, dus dit beloofde een spannende pot te worden. Het werd een wedstrijd waarin hard gewerkt moest worden en waarin het een en ander niet even soepel ging. De eerste helft ging redelijk gelijk op. We kregen een aantal kansjes voorin, waarbij onder andere de bal van Thomas net voor langs Mika ging. Ook achterin was het hard werken met Kerran in de verdediging, goede reddingen van Tim en een aantal corners tegen. FC Breukelen was met het trio EJ, Mika en Thomas voorin op zoek naar een eerste doelpunt. Ook Altius probeerde op zijn beurt FC Breukelen onder druk te zetten.

Ondertussen probeerde Nikki in een nieuwe aanval nog even een koffiebekertje uit de handen van de assistent-coach te schieten en FC Breukelen trok zich steeds meer terug in de verdediging. En waar men met z’n vieren een man uitverdedigde, stonden er aan de andere kant natuurlijk een paar vrij. Zo kwam helaas de 0-1 zo tot stand. Zouden de jongens en meiden nu wakker zijn? FC Breukelen stond aan het eind van de eerste helft behoorlijk onder druk. De corners van Altius leverden gelukkig niets op en we waren natuurlijk weer erg blij met onze keeper Tim.

Na de rust werd FC Breukelen achterin weer op de proef gesteld. Het was Tim die de bal uit het doel hield nadat er weer twee man vrij stond voor ons doel. Net toen ik weg wilde lopen omdat er een klein mannetje naar het toilet moest, hoorde ik gejuich achter mijn rug. Dat was een goed teken. EJ bleek met een mooie soloactie drie spelers gepasseerd te hebben en de 1-1 keihard in de hoek te hebben geschoten. Nu was alles weer mogelijk. Breukelen had dit doelpunt echt even nodig om er weer geloof in te krijgen. Jens en Helen probeerden grip te krijgen op het middenveld. Dit was een lastig karwei, want er liepen een paar stevige spelers bij Altius. Toch was het Thomas die de bal tegen de keeper aanschoot, deze liet los waardoor Mika de 2-1 binnen kon schieten.

Door een misverstand achterin kregen we echter de 2-2 alweer snel om de oren. Het was echt een kat-en-muisspel en FC Breukelen vocht voor wat het waard was. Zo haalde EJ snoeihard uit (3-2), na een terugkaatsende bal van Thomas op de paal. De jongens en meiden maakten het wel spannend voor de toeschouwers. Na een verre ingooi van Keshia kon Mika de bal rechtstreeks plaatsen op Thomas. Hij ging alleen op de keeper af en schoot de bal koelbloedig binnen: 4-2. FC Breukelen moest dit proberen vast te houden. Ondanks de megareddingen van Tim kwam de 4-3 toch binnen. Gelukkig voor de toeschouwers kwam er aan dit spannende duel een eind en floot de scheidsrechter nog vóór de nieuwe aftrap af. We hebben nu nog drie uitwedstrijden te gaan en gaan nog steeds voor het kampioenschap!