C4 blijft winnen

De C4 ligt goed op koers voor het voorjaarskampioenschap. In de wedstrijd van vorige week werd thuis Wasmeer C4 met 13-0 verslagen. Een geweldige uitslag. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Argon C5 op het programma. De thuiswedstrijd had een wisselend spelbeeld laten zien, waarin de mannen van de C4 vroeg op voorsprong kwamen maar Argon gaandeweg beter in het spel kwam en bijna langzij wist te komen. Maar ze kwamen net te kort en die wedstrijd werd uiteindelijk toch met 4-2 gewonnen. In de competitie heeft de C4 drie punten voorsprong op zijn naaste belager NVC C5. Om die voorsprong niet te verspelen moet er dus gewonnen worden.

Net als in de thuiswedstrijd wordt het net van de tegenstander snel gevonden. Direct na de aftrap volgt een aanval over rechts. De voorzet van Lukas bereikt de van links goed inkomende Mathijs die de bal beheerst voorbij de keeper schiet: 0-1. De C4 blijft de helft van Argon beheersen, maar het doelgebied is erg vol. Daar is lastig door te komen. Een gelukje voor de C4 zorgt voor de tweede goal. Om voor rust in de defensie te zorgen speelt een Argon-verdediger de bal terug op de keeper. Deze wil de bal direct het verre veld in schieten, maar mist de bal helaas volledig. De bal rolt vervolgens ongehinderd het doel in en het staat 0-2. Helaas blesseert de keeper zich bij deze actie en hij moet enige tijd later het veld verlaten met een pijnlijke rug.

De mannen van de C4 blijven de verdediging van Argon onder druk zetten met goed opgezette aanvallen over links en rechts. Argon verzet zich kranig en weet steeds weer de bal weg te werken. Vanaf de zijlijn word door coach Willem aangegeven dat er meer vanuit de tweede lijn geschoten moet worden. De wind staat in de goede richting. Midden door ketst de bal in het drukke strafschopgebied echter steeds af op een speler van Argon. Dus probeert Lukas het eens vanaf rechts. Zijn goed geplaatste schot van zo’n twintig meter afstand landt prachtig in de linker bovenhoek: 0-3.

Toch weet Argon de rug te rechten en komt beter in zijn spel. De C4 verslapt een beetje en gaat te veel achteruit voetballen. De afstand tussen de linies van de C4 wordt te groot. Zo komt Argon onder de druk van de C4 uit en kunnen ze af en toe een aanval opzetten. Door niet daadkrachtig ingrijpen van de C4 op het middenveld weet Argon even voor rust de bal door het midden bij een alerte aanvaller te krijgen die netjes afrondt: 1-3.

Het rustsignaal klinkt en de mannen worden ernstig toegesproken door coach Willem. Bij de les blijven is het devies voor de tweede helft, waarin de C4 tegen de wind in moet gaan spelen. Dus uitkijken bij eigen doeltrappen en goed anticiperen bij de uittrappen van Argon. In de vijfde minuut na rust wordt bij een aanval over rechts van Argon slecht uitverdedigd en belandt de bal weer bij Argon dat de aanval prima voortzet en afrondt: 2-3. Langs de lijn stijgt de spanning. De meegereisde ouders houden hun adem in. Het zal toch niet gaan gebeuren?

Er volgt een spannende periode waarin het spel alle kanten op kan. Maar langzaam aan verdwijnt de energie en concentratie van de Argon-spelers, op één na: de overal aanwezige behendige aanvoerder die maar moeizaam door de mannen van de C4 van de bal te krijgen is. Maar ook hij moet toezien hoe Bram op een gegeven moment met de bal aan de voet het zestienmetergebied intrekt en een schot op doel lost. Deze wordt echter gekeerd door de keeper, waarna de bal voor de voeten van Arnold terechtkomt. Ook zijn inzet wordt door de keeper weggewerkt. Deze keer richting op de ingelopen Lukas die met een volley de bal toch achter de keeper werkt: 2-4.

Kort daarna wordt Bram vanuit het middenveld met een steekpass van Roman het doelgebied ingestuurd. Bram houdt het hoofd koel en rond prima af. het staat nu 2-5. Daarna is de tegenstand van Argon echt gebroken en volgen er nog wat aanvallen die niets opleveren. Kort voor het eindsignaal zet de C4 nog eenmaal aan. Op links wordt de bal net binnen de lijnen gehouden en wordt op rechts Lukas gevonden die de bal panklaar legt voor een schot van Bram. Zijn lage uithaal verdwijnt achter de keeper in het net: 2-6. Achterafgezien was het wedstrijdbeeld niet zo heel veel anders dan in de thuiswedstrijd, maar op inzet in deze wedstrijd toch ruim gewonnen en zijn de punten dik verdiend. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de C4 er goed voor in deze voorjaarscompetitie.

21 april 2012, s.v. Argon C5 – FC Breukelen C4 2-6 (2-3)