Bij winst op DVVA 2 is FC Breukelen 2 hoofdklasser

dvva.jpg

Zaterdag 28 april om 12.30 uur is het zover: het tweede elftal kan op eigen kracht promotie naar de reservehoofdklasse veiligstellen. Als FC Breukelen de wedstrijd tegen nummer vier DVVA 2 weet te winnen, is de ploeg zeker van de tweede plaats wat in dit geval gelijk staat aan promotie. Koploper Ajax 3 kan namelijk niet promoveren naar de reservehoofdklasse omdat Ajax 2 al in die competitie uitkomt. (En Ajax 2 kan weer niet promoveren omdat zij al in de hoogste klasse spelen.) FC Breukelen heeft met nog twee wedstrijden te spelen een voorsprong van vier punten op de naaste belager s.v. Argon 2, waardoor de ploeg bij winst niet meer kan worden ingehaald.

De uitwedstrijd tegen DVVA 2 werd gekenmerkt door het ontbreken van een keeper aan de zijde van FC Breukelen. Na meerdere pogingen bleek er geen speelgerechtigde keeper beschikbaar te zijn, waardoor uiteindelijk een veldspeler het doel moest verdedigen. In een moeizame wedstrijd werd het uiteindelijk 2-2, waarbij DVVA in de slotfase met behulp van een penalty gelijk wist te maken. DVVA toonde aan over een zowel fysiek als voetballend sterke ploeg te beschikken die het FC Breukelen aankomende zaterdag zeker lastig zal gaan maken.

Naaste belager s.v. Argon 2 speelt uit bij s.v. Zandvoort 2 om 11.30 uur en bij een nederlaag van Argon is er dus sowieso reden voor een feest. Het liefst beslist FC Breukelen het natuurlijk op eigen kracht en daarvoor zal alle steun nodig zijn. Daarom bent u van harte welkom om aanstaande zaterdag om 12.30 uur Breukelen naar de overwinning te helpen.