FC Breukelen E7 niet te stoppen!

Afgelopen zaterdag moesten de jongens en meiden van de E7 thuis spelen tegen AS80 E20, we hadden twee wissels langs de kant. FC Breukelen ging goed van start, zocht gelijk de aanval op en helaas was het buitenkantje voet van Thomas die naast het doel terechtkwam. Maar na een mooie assist van Keshia, een hoge lange bal naar voren tikte Thomas alsnog de 1-0 binnen. Door het almaar opjagen van AS80 op hun eigen helft lukte het Mika de bal weer te veroveren en deze op EJ te passen die een mooie 2-0 binnenschoot.

AS80 probeerde ook goed in het spel te komen en af en toe langszij. Waar Jens eerst een aanval blokte op de helft van FC Breukelen nam hij niet veel later een corner die hij in een rebound helaas in het zijnet zag belanden. Een nieuwe aanval over Keshia, EJ en Thomas leverde even niets op en ook een uithaal van EJ en een kans van Jens belandde jammer genoeg in de handen van de keeper van AS80. Even was Thomas de weg kwijt, kon de bal niet goed afspelen en speelde terug op de verdediging. Deze werd onderschept door een AS80-speler en daar werd vervolgens een corner uitgesleept. Nikki die fel uitverdedigde, kreeg even een tikkie uitgedeeld en dus de bal mee in een vrije trap. In een nieuwe aanval van FC Breukelen was het Mika die de paal raakte en EJ die overschoot.

Er werd hard gewerkt voorin en om beurten probeerden FC Breukelen een nieuw doelpunt binnen te slepen. Dit wilde niet lukken en het spel verplaatste naar de verdediging van FC Breukelen. Daar was het voor Kerran ook even flink bikkelen, dan krijg je van de vele sprintjes soms ook last van je knie! Mika had deze wedstrijd iets met de paal van het doel van de tegenstander. Deze wist hij opnieuw te raken, ditmaal twee keer achter elkaar. Ook bij een nieuwe, mooi opgebouwde aanval waarbij FC Breukelen het veld “doorsnijdt” via Nikki, Thomas en EJ was het wederom de doelpaal die een magnetische werking had op Mika, echter nu kon Thomas er ditmaal van profiteren en schoot in een rebound 3-0 binnen.

Ook Helen staat haar mannetje op het middenveld, ze helpt mee verdedigen en speelt ook de voorhoede weer aan. Het spel gaat even over en weer en na een uitbraak van AS80 glipt de bal na een genomen corner helaas door de handen van Tim en kan er een tegendoelpunt gemaakt worden: 3-1. Dit liet FC Breukelen onvermoeid en zij gingen weer op jacht met Mika en Thomas naar de 4-1.

Direct na de rust zouden er in korte tijd drie doelpunten vallen. Het initiatief lag volledig bij FC Breukelen. De bal werd eerst via Jens en Mika op EJ gespeeld en hij schoot de bal hard in: 5-1. Vervolgens gingen de laatste twee wederom tweemaal samen op pad en was het Mika die de 6-1 maakte en vervolgens ook snel daarop de 7-1 wist binnen te tikken. Een uithaal van Helen ging helaas nog naast. Even rommelde het nog wat achterin bij FC Breukelen, maar waar vorig jaar FC Breukelen nog afwachtend op eigen helft speelde, hebben ze in dit seizoen duidelijk een groei doorgemaakt als team.

Er zijn veel individuele kwaliteiten aanwezig, men is beter gaan overspelen, men neemt initiatief, jaagt de boel goed op en de verdediging staat nu als een huis. Al deze ingrediënten vormen de juiste mix, waardoor de E7 niet te stoppen lijkt. Zo pakte Thomas wederom koelbloedig een doelpunt mee, opkomend via de zijkant van het veld: 8-1. Mika kon hard uithalen en schoot de bal via een tegenspeler in het doel (9-1) en Thomas sloot de wedstrijd af door de bal langs twee spelers te tikken en de 10-1 binnen te halen. We hopen dat deze trein niet meer te stoppen is en eindigt bij Stan&Ollie, dan weten we dat we kampioen zijn geworden!