FC Breukelen C4 verslaat NVC C5 en gaat aan kop

Zaterdag 31 maart, een vroege wedstrijd voor de C4 in Naarden tegen de directe competitieconcurrent NVC C5. Om 9.00 uur spelen betekent dan om 7.45 uur vertrekken, maar op de parkeerplaats bleken de mannen allen behoorlijk wakker. Iedereen was netjes op tijd en had er heel veel zin in. Dit jaar zijn er al drie eerdere wedstrijden geweest tegen deze ploeg. Thuis tot twee keer toe gelijk, 2-2 en 3-3, en uit verlies, nipt met 3-2. Het beloofde dus weer een spannend treffen te worden met veel sportieve strijd.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk wat de bedoeling was in deze pot. De mannen van de C4 hadden hun zinnen gezet op winst. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden, waar doorgaans in de eerste minuten de spieren nog uit bed leken te moeten komen, trok de C4 sterk van leer. Er werd fel op de bal gejaagd, geconcentreerd gepasst en gecombineerd en NVC kwam niet goed in zijn spel. De verdediging stond als een huis en kon de aanvallers van NVC steeds weer net de over middenlijn afstoppen. Er hing iets moois in de lucht.

Het middenveld werd beheerst door de C4 en daarvandaan kwam dan ook de inleidende pass voor het eerste doelpunt. Lars werd op links weggestuurd en zag Bram op snelheid komen. Hij gaf de bal prima mee in de loop van Bram die dwars door de verdediging sneed en deze kans uitstekend afrondde: 1-0. Twee minuten later volgde er een overtreding van NVC rechts op het middenveld. Iedereen stond op zijn plek en Willem achter de bal op een meter of 25 van de goal. Een geweldige knal en de bal vloog als een streep richting het doel waar deze via het hoofd van een ongelukkige verdediger rechts het dak van de goal insloeg: 0-2. Nog geen vijf minuten later stond het 0-3. Althans, dat dacht iedereen. Weer een vrije trap van rechts door Willem. Nu verdween de bal links in de benedenhoek van de goal. Maar helaas, de scheidrechter keurde de goal af omdat het een indirecte vrije bal zou moeten zijn. Hoewel het erop leek dat Roman de bal nog als laatste had aangetikt, ging deze goal dus niet door. Niet lang daarna klonk het verdiende rustsignaal.

De tweede helft kende een wat rommelige start. NVC was duidelijk niet tevreden met de stand en ging op zoek naar de aansluiting. Hoewel de organisatie een beetje weg was, parreerde de verdediging de aanvallen met passie. NVC kwam niet verder dan dan een afstandsschot op de lat. Doorbraken waren er eigenlijk niet en dieptepasses werden op tijd onderschept door een oplettende verdediging. Zowel van links als rechts werd goed gereageerd en steeds weer de bal naar voren gespeeld. De mannen van de C4 konden daardoor steeds weer van de goal af voetballen en de diepte zoeken. Zo nam de druk op de verdediging steeds verder af en kwamen er weer aanvalsmogelijkheden voor de Breukelaars.

Halverwege de tweede helft gooide de C4 de wedstrijd echt in het slot door een snelle uitbraak vanaf de eigen helft. Willem wist de bal daar weer aan de speler van NVC te ontfutselen. Bram kon de bal oppikken en speeltde met een slimme steekpass door het midden Arnold vrij. Gebruikmakend van zijn snelheid trok Arnold naar de goal en rondde prima af: 0-3.

NVC probeerde het wel, maar had - ondanks diverse positiewijzigingen en wissels - eigenlijk geen weerwoord. De verdediging bleef goed georganiseerd spelen en kwam er via Willem en Jurriaan steeds weer uit. En daar waar nodig werd er opgeruimd door Bitoe en Jeroen of kon Sam de bal klemmen. Voor de goal van NVC ontstonden nog wat kansjes, maar de keeper wist die te verijdelen. Even strijdlustig als ze de wedstrijd begonnen waren, speelden de kerels van de C4 de wedstrijd uit. Een prachtige wedstrijd met bij vlagen supercombinaties die de tegenstander het nakijken lieten. En vooral veel beleving en werklust. NVC heeft moedig gestreden, maar had vandaag geen antwoord op de niet-aflatende inzet en het uitstekende teamwerk. En zo staat FC Breukelen C4 nu boven aan in de competitie met drie punten vóór op naaste belager NVC. De volgende wedstrijd is op 14 april thuis tegen Wasmeer C4, op 21 april volgt de uitwedstrijd tegen Argon C5.

31 maart 2012, NVC C5 – FC Breukelen C4 0-3 (0-2)