C1 sneuvelt in de halve finale KNVB Beker

Een gehavend C1 kon vandaag geen vuist maken tegen tweededivisionist r.k.v.v. DEM C1 en sneuvelde in de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. Zonder regisseur Jesse en aanjager Roy moest er gesleuteld worden in de opstelling en kwam Olivier ‘op 10’ te spelen. We begonnen met Jesse, Mels, Junior, Nik, Milan, Max, Olivier, Lars, Michael, Emin en Justin. Wissels: Douwe, Niels, en Gino. De eerste vijf minuten was het nog een beetje aftasten, maar - eigenlijk de gehele eerste helft - was er nauwelijks sprake van enig krachtsverschil.

DEM nam na tien minuten echter de voorsprong nadat een uittrap van keeper Jesse voor de voeten van de nummer 11 van DEM terechtkwam. Na handig uitspelen en voorgeven werd deze bal eenvoudig binnengelopen en keken we toch vrij snel tegen een 0-1 achterstand aan. Niets verloren, zou je zeggen, toch merkte we dat het geloof in een goed resultaat vandaag in z’n geheel niet aanwezig was. DEM was net even sneller en feller en FC Breukelen kreeg dan ook slechts wat kleine kansjes.

De keepster van DEM voetbalde goed mee en zo werden de kleine kansjes (op snelheid doorbreken van Justin, Michael of Emin) al snel om zeep geholpen. Drie bloedneuzen (Junior, Milan en Emin) verder zagen we dat het er vandaag gewoon niet inzat. Emin moest geblesseerd het veld verlaten en werd prima vervangen door Gino (C2). Vijf minuten voor rust viel ongelukkig ook nog de 0-2 en met deze stand werd de kleedkamer opgezocht. OK, DEM speelt dan wel drie klassen hoger dan FC Breukelen, toch had er zeker de eerste helft wat meer ingezeten.

De intenties voor de tweede helft gingen al gauw in rook op toen ook Olivier het veld moest verlaten met een kuitblessure. Niels kwam hem vervangen, maar het beetje venijn was er wel uit. Vlot daarna viel de 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. Geen organisatie en achterin vielen de gaten. Douwe mocht de laatste vijftien minuten nog opdraven voor Nik, uiteindelijk werd de eindstand nog 0-5 door een paar mooi uitgespeelde aanvallen van DEM.

Mannen, geen schande! Jullie hebben als eersteklasser toch maar mooi de halve finale gehaald, waarin we onze meerdere hebben moeten erkennen in deze tegenstander. Met een compleet elftal had er wellicht iets meer in gezeten, maar vooral in de tweede was het verschil in niveau toch wel zichtbaar. We wensen DEM veel succes in de finale, wij richten ons na het toernooi in Frankrijk op het aanstaande kampioenschap. We hopen dit op 14 april, thuis om 12.30 uur, tegen v.v. De Meern in de wacht te slepen. Gelukkig zijn we dan weer compleet!

31 maart 2012, FC Breukelen C1 - r.k.v.v. DEM C1 0-5 (0-2)