FC Breukelen 1 vergeet te scoren

Op een winderig sportpark van s.v. BCVB in Bergschenhoek werd wederom een onnodige nederlaag geleden. FC Breukelen speelde gedisciplineerd en goed georganiseerd, maar verzuimde om de goede kansen te verzilveren. De ploeg stond na afloop, net als de thuiswedstrijd, voor de tweede keer tegen deze matige middenmoter met lege handen. Zoals gezegd verzuimde de ploeg in de eerste helft zichzelf te belonen met doelpunten. Het eerste half uur controleerden de bezoekers vrij eenvoudig de wedstrijd. Bij BCVB was alleen rechterspits en ex-betaaldvoetballer Leonardo II met enkele individuele acties gevaarlijk.

Vier goede kansen

Linkerverdediger Peter Kamp had het even moeilijk met hem, maar speelde uiteindelijk, net als de hele verdediging, een sterke wedstrijd. De beste van de vier uitstekend uitgespeelde kansen was voor Dave Rijkaard. Op zes meter midden voor het doel belandde de bal op onbegrijpelijke wijze op de paal. Hiervoor had Dave ook al een uitstekende kans kort bij het doel, maar zijn punter ging net naast. De sterk spelende Djuric Winklaar ontsnapte aan de buitenspelval en ging er op links van door. Zijn voorzet was net niet scherp genoeg voor de insprintende spitsen. Een kopbal bij de eerste paal vanuit een corner werd net naast gekopt door Deen van Embriqcs. Na dit sterke Breukels halfuur kreeg BVCB een hoekschop. Deze hoekschop was de ommekeer in de wedstrijd.

Vleeswonden

De tot dan goed leidende scheidsrechter Ngoumout ging helaas binnen drie seconden tweemaal in de fout. Eerst werd Lars van der Post bij de punt van de vijfmeterlijn opzichtig in de rug geduwd en mistte daardoor de bal. Daarna werd Alex Sacca getorpedeerd door twee spelers van BCVB en lag de bal in het net. De scheidsrechter keurde de goal goed. Toen hij echter de twee diepe vleeswonden in de knie van Alex zag, schrok hij enorm en voelde zich zichtbaar onbehaaglijk. Achteraf was zowel vriend als ‘vijand’ (BCVB-bestuur) het ermee eens dat dit een onterecht doelpunt was. Alex moest zwaar geblesseerd vervangen worden door Roland Wiegmans. Het doelpunt was bepalend voor het verloop van de wedstrijd. BCVB groef zich in en ging tijdtrekkend en counterend proberen het einde te halen. In de 70ste minuut werd een snel genomen vrijetrap FC Breukelen fataal.

Gemiste kans

Compliment voor het team omdat het tot de laatste minuut geprobeerd heeft om de wedstrijd te winnen. Maar zoals wel vaker dit seizoen werden de kansen gemist. Opmerkelijk was dat BVCB gedurende negentieg minuten geen enkele kans kon creëren en uit twee spelhervattingen de twee doelpunten maakte. Na de 1-0 miste FC Breukelen de creativiteit om de ver ingezakte verdediging van BVCB te verslaan. Te vaak werd voor de lange bal gekozen. Zelfs met vijf aanvallers, Danijel Mahmutovic (voor Deen van Embricqs), Jack Castelijn (voor Lars van der Post), Eddy Vorm, Dave Rijkaard en Tom Kalkhuis werd er te weinig gevaar gesticht. Positief was het nieuws dat in deze gekke competitie concurrent DSO met liefst 6-0 verloren had van Leonidas. Nog steeds heeft FC Breukelen de situatie in eigen hand.

31 maart 2012, s.v. BVCB 1 - FC Breukelen 1 2-0 (1-0)

1-0 Jim van Oeveren

2-0 Jounes Hanatti

Klik hier voor het verslag van deze wedstrijd op de website van BVCB. (Klik onderaan op de naam van fotograaf Kees Ruigrok om de foto’s te bekijken.)