s.v. DSO 1 verstoort Breukels feestje

Het had een feestje moeten worden. Veel publiek, veel jeugdspelers, de jongste pupillen die met de spelers het veld opkwamen, mooi weer en als tegenstander een directe concurrent die op zes punten achterstand gezet kon worden. Het zag er tijdens de beginfase heel goed uit voor het team van FC Breukelen. DSO werd overal op het veld opgejaagd, alle duels werden door FC Breukelen gewonnen.

Wedstrijd al gespeeld in eerste helft

De tegenstander kwam de eerste twintig minuten slechts sporadisch op de helft van FC Breukelen. Deen van Embricqs werd enkele malen diep gelanceerd, maar zijn balaanames waren niet effectief genoeg om echt gevaarlijk te worden. De eerste de beste counter van DSO was meteen erg gevaarlijk en linkerspits Mike Montanis scoorde in de 20e minuut 0-1. Nog weinig aan de hand voor FC Breukelen, omdat tot dan FC Breukelen veel beter in de wedstrijd zat dan DSO. Door het doelpunt werd DSO wel mentaal sterker en sloop er onrust in het Breukelse spel. Toen tien minuten later Alex Sacca zich verkeek op een houdbare vrije trap van Niels Schoonen en het 0-2 stond, bleek achteraf dat de wedstrijd gespeeld was. Onbegrijpelijk omdat er nog bijna een uur te gaan was.

DSO rondt effectief af

DSO ging gesteund door de voorsprong steeds beter spelen en FC Breukelen meer en meer onzeker en slordig. Mentaal geknakt speelde FC Breukelen de wedstrijd uit. Rechterspits Niels Schoonen van DSO scoorde nog tweemaal en dat was meer voor de statistieken. Natuurlijk, als de scheidsrechter in het begin van de tweede helft de zekere strafschop op een doorgebroken Deen gegeven had, zou het 1-2 geworden zijn en was de wedstrijd weer open. Maar dit gebeurde niet en FC Breukelen kreeg verder in de tweede helft geen enkele kans meer. De ruimtes die onstonden, werden door DSO effectief afgestraft en er stond na negentig minuten terecht 0-4 op het scorebord.

Alle focus op restant competitie

Na een reeks van vijf ongeslagen wedstrijden staat FC Breukelen weer met beide benen op de grond. En op die grond speelt zich de degradatiestrijd af. Het gaat nu tussen DSO en FC Breukelen. Vier weken geleden stond FC Breukelen nog kansloos ver achter DSO en na deze wedstrijd staat FC Breukelen nog steeds in punten naast DSO en dat is de realiteit. Dus op dit moment heeft FC Breukelen het halen van de nacompetitie nog steeds in eigen hand. Elke wedstrijd zal weer een finale worden en de druk op de spelers zal groot zijn. Op zich een goed leerproces, zeker als het team slaagt in haar missie om in de eerste klasse te blijven. Het lijkt er sterk op dat de laatste competitiewedstrijd de beslissende zou kunnen worden.

24 maart 2012, FC Breukelen 1 - s.v. DSO 1 0-4 (0-2)

0-1 Mike Montanus

0-2, 0-3, 0-4 Niels Schoonen

Lees hier het verslag (met foto’s) van deze wedstrijd op de website van s.v. DSO.