C1 wint van Elinkwijk, maar houdt vervelende nasmaak

De rekenmeesters hadden voorafgaand aan deze speciale wedstrijd berekend dat dit wel eens de kampioenswedstrijd kon zijn! Immers, indien de C1 zou winnen en de twee concurrenten (Maarssen en CSW), die vandaag tegen elkaar moesten, zouden gelijkspelen, dan was het verschil opgelopen tot tien punten. Met nog drie wedstrijden te spelen dus onoverbrugbaar. Het enige wat de C1 dus kon doen, was haar eigen wedstrijd winnen en maar hopen dat de punten in Maarssen gedeeld zouden worden. Onze wedstrijd begon om 10.45 uur, in Maarssen werd er om 10.30 uur afgetrapt. Met maar liefst vijf wissels (een eventueel kampioenschap vier je met het hele team dus was iedereen erbij) begonnen we deze lentedag met de volgende basis: Jesse S, Mels, Nick, Junior, Douwe, Roy, Jesse, Michael, Justin, Olivier en Emin. Wissels: Niels, Lars, Max, Milan en Stan.

Elinkwijk begon erg fel en zette FC Breukelen de eerste vijf minuten aardig vast. Een beetje dreigend maar niet echt gevaarlijk. Onze “10” kreeg weinig ruimte van z’n voormalige clubgenoten waarmee de Utrechters trachtten de angel uit ons spel te halen. Na de 1-0 overwinning die ze vorige week op Maarssen behaalden, zou ook FC Breukelen eraan moeten gaan geloven … hoopten ze. De eerste aanval van FC Breukelen gooide echter direct roet in het eten. Jesse bleek slechts door een overtreding van z’n mandekker te stoppen en vanaf twintig meter mocht Olivier aanleggen voor de toegekende vrije trap. Het harde schot werd via een been nog wat van richting veranderd, de lange keeper kreeg er nog net z’n vingers tegen, maar niet voldoende om het leer uit het goal te houden: 1-0 na zes minuten spelen. Elinkwijk moest deze tik even verwerken en FC Breukelen controleerde het spel.

Een razendsnelle actie van Justin via de rechtervleugel bracht een op maat gesneden voorzet die Olivier eenvoudig kon binnenlopen: 2-0, we leken op rozen te zitten! Elinkwijk zette weer aan met nog tien minuten tot aan de rust, FC Breukelen bleef echter levensgevaarlijk met snelle uitbraken. Achterin bleven de withemden zonder problemen overeind en leken we met een veilige marge van twee doelpunten te gaan rusten. Op slag van rust werd Junior wat ongelukkig uitgekapt en kon de aanvaller van Elinkwijk aanleggen voor een schot. Buiten bereik van Jesse verdween de bal in de linkerhoek en kregen we dus op een ongelukkig moment de deksel op de neus. Rust 2-1, in Maarssen op dat moment nog 0-0.

Met wat nieuwe instructies en met Lars voor Emin begonnen we aan de tweede helft. Wederom een iets dreigender Elinkwijk in de eerste vijf minuten, de vlam ging bij de gasten echter tochlangzaam uit. FC Breukelen kreeg een handvol kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, Michael wenste het echter spannend te houden! De weer herstelde Milan werd binnengebracht voor Douwe, het wachten was op de 3-1. Voordat deze viel, vielen er eerst nog wat gele kaarten; één voor Jesse (onschuldig lijkende overtreding) en één voor Roy (praten), Elnkwijk kreeg er drie. De stand in Maarssen was op dat moment nog gelijk en virtueel waren we dus kampioen, aan de kant steeg de spanning. Met nog tien minuten te spelen kwam de einduitslag uit Maarssen door en bleek Maarssen met 2-1 te hebben gewonnen. Dat betekende dus dat er vandaag sowieso geen kampioenschap gevierd zou kunnen worden – de flesjes bubbels bleven dus dicht en konden dus weer mee naar huis ;-)

Een wederom schitterende actie van Justin bracht de definitieve beslissing. Na het omspelen en dollen van z’n tegenstander legde hij de bal panklaar voor Michael. Deze wist zich echter in eerste instantie geen raad met deze buitenkans en mikte voor open doel op de paal. Nog mopperend wist hij de rebound gelukkig te verzilveren: 3-1. 3-1 was ook de eindstand, een prima uitslag tegen een beladen tegenstander! Met het resultaat waren we dik tevreden, het was jammer dat CSW en Maarssen niet helemaal meewerkten.

Dit was echter niet de grootste domper; de gele kaarten voor Jesse en Roy zouden wel eens vervelende gevolgen kunnen hebben en van grote invloed kunnen zijn op het verloop van de halve finale voor de KNVB Districtsbeker (zaterdag 31 maart om 12.30 uur thuis tegen DEM C1, uitkomend in de tweede divisie). In het slechtste geval mogen beide heren volgende week aan de kant zitten, we moeten het nog maar even afwachten. De eventuele kampioenswedstrijd wordt dan 14 april (thuis tegen De Meern C2): bij winst kunnen de kurken dan wel knallen.

24 maart 2012, FC Breukelen C1 - Elinkwijk C2: 3-1 (2-1)

Overige uitslagen

Maarssen C1 - CSW C1: 2-1; Jong Aalsmeer United C1 - FC Amsterdam C1: 0-3; ASV De Dijk C1 - DIOS C1: 1-0; De Meern C2 - Hoofddorp C3: 3-4; Argon C2 - Amstelveen C1: 1-0.