FC Breukelen 2 moet zege aan AFC 2 laten

Zaterdag 24 maart was de dag dat het moest gebeuren. Het tweede elftal moest een resultaat neerzetten en hopen op een gunstig resultaat in de topper Ajax 3 - s.v. Argon 2. Het leek aanvankelijk de goede kant op te gaan, maar wat een mooie dag had moeten zijn, liep uit op een deceptie. FC Breukelen verloor de wedstrijd van het ervaren AFC en zag de kans gedeeld koploper te worden voorbijgaan. Ajax verloor thuis met 2-3 van Argon dat nu op vier punten van FC Breukelen derde staat. De achterstand op Ajax blijft drie punten voor het tweede elftal.

De ploeg had voorafgaand aan de wedstrijd te kampen met veel pijntjes en blessures, maar dit weerhield de ploeg er niet van om met vertrouwen af te reizen naar Amsterdam. AFC liet zien een voetballende ploeg te zijn, met veel technische bagage, maar geen geweldige conditie. De zwakte lag vooral achterin en in de omschakeling en FC Breukelen wist daar in de beginfase redelijk van te profiteren. Danijel Mahmutovic was met zijn snelheid erg gevaarlijk en hij opende dan ook de score. Hij schoot op Fred Benson-achtige wijze de bal binnen bij de tweede paal, na een goede combinatie met Arjan Lasterie: 0-1. Even later moest Sven Eggermont met een vervelende enkelblessure het veld verlaten, hem wordt een voorspoedig herstel gewenst. Vrijwel direct hierna profiteerde FC Breukelen opnieuw van de ruimte achter de verdediging van de thuisploeg en deze keer waren de rollen omgedraaid. Danijel Mahmutovic was de aangever en Arjan Lasterie de afmaker: 0-2.

Op dit moment leek FC Breukelen op weg naar een goed resultaat, maar na de 0-2 kantelde de wedstrijd. Kenneth Perez nam de thuisploeg bij de hand en verzorgde de assist op de knappe kopbal van John van Lottum en scoorde enkele minuten later zelf de gelijkmaker: 2-2. FC Breukelen had moeite om de bal in de ploeg te houden en de ruimte achter de vijandige verdediging werd steeds minder vaak gevonden. AFC liet zien beter met het lastig bespeelbare veld om te kunnen gaan en probeerde het spel te maken. Na de 2-2 die al enige tijd voor rust werd gescoord, ontstonden er echter weinig kansen tot aan het rustsignaal.

In de rust werd er nogmaals op gehamerd de ruimte die er was te benutten en vooral de tegenstander conditioneel kapot te maken, iets dat in de gewonnen thuiswedstrijd wel tot een positief resultaat leidde. FC Breukelen was de tweede helft echter onmachtig en slordig, waardoor AFC steeds meer het gewenste spel combinatievoetbal kon spelen. AFC kwam tot scoren en liep uiteindelijk simpel uit naar een 6-2 voorsprong. FC Breukelen werd weggespeeld en oogde slap en verslagen. In de slotfase kwam FC Breukelen nog terug tot 6-3 door opnieuw Arjan Lasterie, maar dit kon geen verandering brengen in deze verdiende nederlaag.

Na de wedstrijd werd bekend dat de koploper had verloren en dit maakte de nederlaag des te zuurder. Het gat met achtervolger s.v. Argon is nog maar vier punten en daarom is het zaak dat FC Breukelen blijft winnen. FC Breukelen heeft twee weken om zich te herpakken aangezien pas op 14 april de competitie weer hervat zal worden. FC Breukelen moet dan opnieuw naar Amsterdam om het deze keer tegen het lastige Swift 3 op te nemen.

24 maart 2012, AFC 2 - FC Breukelen 2 6-3 (2-2) 0-1 Danijel Mahmutovic

0-2 Arjan Lasterie

1-2, 2-2, 3-2, 4-2, 5-2, 6-2 AFC

6-3 Arjan Lasterie