E1: Strijd niet beloond met winst tegen v.v. Nederhorst

Zaterdagochtend mocht de E1 van FC Breukelen alweer voor de vierde keer dit seizoen tegen v.v. Nederhorst E1 spelen. Het zijn altijd leuke wedstrijden, de ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd. Stand in de onderlinge duels vooraf 2-1 voor FC Breukelen.

We beginnen de wedstrijd met keeper Daan in het veld (pinkblessure) en Levi van Riet, die een zware nacht gehad had (ziek), op de goal. Jurriaan was ondanks een gekneusde rib toch gewoon aanwezig na een trampolineongeval. Beide ploegen beginnen fel, druk zettend, en tonen vooral heel veel strijd. Vanaf het begin is een ding duidelijk: alle spelers in het veld willen vandaag winnen en dat is mooi om te zien.

Het is Nederhorst dat de score opent en even later uitloopt naar een 2-0 voorsprong. De aanvallers zijn snel, dus opletten achterin. We blijven ondanks de achterstand lekker voetballen en laten ons niet uit het veld slaan. Halverwege de eerste helft vind Thijs keurig het net en we komen weer terug in de wedstrijd: 2-1. De koppies worden rood, het is warm en het tempo ligt erg hoog. Rust.

In de rust komt Levi Las van Bennekom (E2) onze keeper aflossen, die draait echter zo goed dat we besluiten hem lekker op de goal te laten. Levi dus in het veld, waarvoor dank. Bijna de hele tweede helft blijven we goed voetballen, blijven we druk zetten en geven we achterin weinig tot niets weg. De verdediging van Nederhorst blijft echter overeind en meer dan een schot op de paal krijgen we niet. Tien minuten voor tijd alles uit de kast, meer naar voren meer risico achterin. Nederhorst profiteert goed van de geboden ruimte en scoort de verlossende 3-1 en gooit de wedstrijd op slot. In het restant van de wedstrijd loopt Nederhorst nog uit naar 5-1, de pijp is leeg bij FC Breukelen.

We kunnen echter meer dan tevreden zijn met het vertoonde spel en de wil om te winnen die iedereen heeft laten zien. Of Daan zijn plek op de goal volgende week weer terugkrijgt weet ik nog niet. Naast Levi, al eerder genoemd, speelde Daan namelijk als laatste man ook een dijk van een wedstrijd!

Goals E1: Thijs.

Man of the Match: Daan van Nieuwenhuizen.