De C4 wint thuis van s.v. Huizen C6

Een geweldig zonnige 24e maart. Een perfecte dag voor een mooie wedstrijd van de C4 tegen de nummer 3 in de competitie, Huizen C6. Huizen staat één punt achter. Bij verlies of gelijkspel zal vermoedelijk de aansluiting met de koppositie verloren gaan. Een belangrijk duel dus. Vandaag staat Sam onder de lat in plaats van Justin. Langs de zijlijn natuurlijk de immer weer aanwezige steun van de ouders en daaronder Felix die, omdat ik zelf niet aanwezig kon zijn, het scoreverloop toevertrouwde aan de meegebrachte Post-Its. (thanx)

De 20e minuut van de wedstrijd is aangebroken als Bram vanaf links naar binnendraait, twee man passeert en uithaalt. De keeper ligt echter in de weg en kan de inzet pareren, maar moet toezien dat de bal voor de voeten van Lukas terechtkomt. Deze haalt uit, maar weer weet de keeper de bal weg te werken. Maar niet voldoende, waardoor Lukas de bal in tweede instantie toch de goal in kan tikken: 1-0. In de 27e minuut mag Jeroen vanaf 25 meter aanleggen en uithalen op de goal van Huizen. De keeper weet deze bal wel te stoppen, maar weer niet te klemmen. Bram is alert en kan van dichtbij de bal eenvoudig intikken: 2-0.

Huizen laat zich echter niet zo maar opzijzetten en zet aan voor een offensief. In de 32e minuut mogen de mannen van Huizen tot drie maal toe binnen de zestienmeter aanleggen en schieten op het doel. Met man en macht werpen de verdedigers van de C4 zich voor de bal. Ten slotte weet Sam met een prachtige save de bal van de doellijn te halen. De mannen van de C4 laten echter direct weten dat ze deze waarschuwing serieus nemen. Want nog geen drie minuten later ligt de bal aan de andere kant in de goal. Lukas legt de bal terug op Andrew die vanuit de tweede lijn uithaalt en zijn schot via het hoofd van een verdediger over de keeper in het doel ziet verdwijnen: 3-0. Met deze stand gaan de kerels de rust in.

De C4 begint voortvarend aan de tweede helft, want binnen twee minuten worden er alweer twee kansen genoteerd. Omar komt in de eerste minuut vrij voor de keeper maar zijn bekeken schot gaat net voorlangs. Na de uittrap wordt de bal weer prima opgepakt door Bitoe die de opbouw verzorgt naar Arnold die verlengt en op rechts Andrew in de gelegenheid stelt de keeper te beproeven, maar zijn inzet gaat naast.

Dan vindt Huizen het even genoeg geweest. Maar liefst drie aanvallers weten zich door de verdediging heen te frommelen en het net achter Sam te raken: 3-1. De C4 is daar echter niet van onder de indruk en gaat direct weer in de aanval, maar dit gebeurt wat rommelig. Tot er in de 14e minuut weer een mooie ombouw volgt via Andrew en Omar, waarna Bram de bal kan voorzetten en Lukas de bal kan binnenglijden: 4-1. In de 17e minuut volgt er weer zo’n aanval via Andrew en Bram kan weer voorzetten. Ditmaal kan Michael de aanval afmaken: 5-1.

Vervolgens kan Huizen toch nog een slotoffensief inzetten. Na een schot op de lat volgt er in de laatste minuut van de tweede helft toch nog een counter van Huizen. Een aanvaller krijgt iets te veel ruimte en weet Sam alsnog te passeren: 5-2. Weer heeft de C4 laten zien als team een prima resultaat te kunnen neerzetten. Volgende wedstrijd op 31 maart NVC C5 uit.

24 maart 2012, FC Breukelen C4 - s.v. Huizen C4 5-2 (3-0) 1-0 Lukas