Veteranen 3 herstellen zich met 5-2 zege

cto70.jpg

In een roemoerige en rommelige wedstrijd tegen CTO70 VE1 heeft Veteranen 3 zich hersteld van de blamage tegen JSV een week eerder (2-5). De oranjewitte formatie uit Duivendrecht werd met 5-2 naar huis gestuurd. De heren kunnen heel aardig voetballen (ze speelden ons gisteren het eerste kwartier helemaal zoek), maar hebben er een handje van om vanaf het eerste fluitsignaal te mekkeren na elke beslissing, of die nou in hun voordeel of hun nadeel is. Daar word je als speler en scheidsrechter stapelgek van en het was dan ook niet verwonderlijk dat de wedstrijd regelmatig lichtelijk ontspoorde, zonder dat het ooit echt uit de hand liep.

Ik vroeg tijdens de wedstrijd nog aan mijn tegenstander waarom ze toch zo veel OH’den. “O, dat komt omdat we vandaag juist zo goed spelen”, was het antwoord. “Hoe is het dan in hemelsnaam als jullie slecht spelen?” wilde ik toen weten. “Nou, dan hoor je niemand en doet niemand meer iets voor elkaar.” Daar moest ik het maar mee doen. En inderdaad, uit wonnen we daar fluitend met 1-6 en in de hele wedstrijd viel toen geen onvertogen woord.

Zoals gezegd, CTO begon uitstekend aan de wedstrijd en combineerde vlot naar een 0-2 voorsprong. Invallerdoelman John had zich een andere middag voorgesteld. VE3 kwam daarna langzaam maar zeker wat beter in het spel (door het gekakel wellicht) en na een fraaie lob van Marc die binnenkant paal weer het veld instuiterde kon Nathan via een mooie 1-2-combinatie met Marc met een bekeken schot in de linker benedenhoek iets terugdoen: 1-2.

Enkele minuten later onderschepte Joost de bal en lanceerde Marc over links die in volle vaart op de keeper af rende. Hij werd hierbij op de huid gezeten door de snelle aanvoerder van CTO die Marc in het strafschopgebied zo’n ongenadige schop tegen zijn enkel gaf, dat het voor onze spits direct einde oefening was. Een schandalige overtreding die met donkerpaars bestraft had moeten worden. De toegekende penalty (weer Amsterdams gezeur en gezanik) werd door Joost koel in de hoek geplaatst: 2-2.

Na rust was eigenlijk snel de koek bij CTO op. Er kwamen volop kansen voor FC Breukelen, waarvan Joost de mooiste van dichtbij

onbenut liet (polletje). Ook Max werd nog een keer de diepte ingestuurd, maar hij kon alleen voor de keeper het doel niet vinden. Richard moest één keer op de eigen doellijn redding brengen; de CTO-spits schoot precies tegen hem op.

Door een mooi ingekopte corner van Richard via onderkant lat (3-2) en twee goals van Jan (4-2, 5-2) werd de voorsprong soepel bereikt. Verbaal bleven de spelers van CTO actief, maar ook daar leek het heilige vuur uit te zijn verdwenen. Tegen zoveel overmacht konden ze blijkbaar niet op. Kortom: weer zeven goals in de wedstrijd die nu in Breukelens voordeel werden verdeeld.

24 maart 2012, FC Breukelen VE3 - CTO70 VE1 5-2 (2-2)

0-1 CTO

0-2 CTO

1-2 Nathan

2-2 Joost (pen.)

3-2 Richard

4-2 Jan

5-2 Jan