FC Breukelen E7 verstevigt koppositie na winst op Muiderberg E3

Afgelopen zaterdag speelde de E7 uit tegen Muiderberg. Het spel kon gespeeld worden met 8 tegen 8 spelers en er stond bij ons niemand als wissel langs de kant. De E7 kreeg van de coach één opdracht mee: “Overspelen! Het maakt niet uit wie er scoort, zolang er iemand vrij staat richting het doel, dan werk je samen!” De eerste minuten van de wedstrijd waren voor onze E7. Thomas had twee acties richting het doel van Muiderberg, maar jammer genoeg nog zonder resultaat. Na een corner voor Muiderberg, die onderschept werd door keeper Tim, was het EJ die bij een volgende tegenaanval de bal onderschepte en een nieuwe aanval kon worden opgebouwd.

Het was Mika die een megagoede pass gaf op Thomas die een verlossende 0-1 koel binnentikte. Ook Kerran was duidelijk aanwezig op het middenveld en onderschepte de volgende bal, die via EJ weer bij Thomas terecht kon komen en helaas naast het doel belandde. Toch werd Muiderberg onverwachts geholpen door Nikki met een eigen doelpunt: 1-1. Dit bracht even wat spanning met zich mee in de verdediging van FC Breukelen. Deze energie werd echter goed omgezet in een nieuwe aanval. Een goed overspelende Thomas wist de bal snel naar de opkomende vrije man Mika te passen. Hij haalde vervolgens prachtig uit hoog in de hoek en de 1-2 was binnen.

Ook Jens speelde gecontroleerd op het middenveld en onderschepte regelmatig de bal om vervolgens de voorhoede weer aan te spelen. In de verdediging zijn het Nikki en Keshia die de boel goed verstoorden, zo nu en dan geholpen door EJ die multifunctioneel inzetbaar is. Uit de “warming-up” van de tegenstander bleek namelijk dat ze goed in afstandschoten waren en een kans daartoe moest natuurlijk voorkomen worden. Vervolgens was het EJ die een mooie voorzet op Thomas gaf die alleen zijn voet nog uitstak en de bal zo binnen kon laten vallen: 1-3. Vervolgens kregen Thomas en EJ nog een kans. Het was Keshia die een mooie steekpass gaf op Thomas die vervolgens weer samen met EJ en Mika de aanval opzochten. Thomas speelde de bal via de keeper binnen en de 1-4 was daar.

Vervolgens werd het even een “flipperkast” bij ons achterin, want wat er ook gebeurt, laat ze niet van afstand schieten! FC Breukelen opereerde echter dusdanig als “team” dat het stevig opjagen vanzelf werd beloond. Thomas kon koelbloedig langs de keeper de 1-5 binnenschieten. En na nog een lange pass van Keshia naar voren was het Thomas die wederom Mika aanspeelde die helaas zijn bal naast zag gaan. Ook EJ kreeg nog een kans. Kortom een ieder zette zich voor meer dan een volle 100% in.

Na de rust veranderde het spelbeeld volledig. Kwam het door de vele complimenten die de coach en de meegereisde supporters hadden gegeven? De eerste helft was namelijk super! Alles klopte gewoon en er was een heuse “teamspirit”. Een dergelijk goed samenspel, daar kon letterlijk geen tegenstander tussenkomen!! Dacht FC Breukelen soms dat de wedstrijd al besloten was en de drie punten al binnen waren? Kortom: het leken wel twee verschillende wedstrijden. Mika deed per ongeluk aan gevaarlijk spel en raakte de keeper met zijn voet in het gezicht, gelukkig zonder gevolgen. Een corner van Jens werd helaas geblokt door de keeper. En een goed meespelende keeper Tim moest ook nog even aan de bak.

FC Breukelen kreeg vervolgens nog twee corners maar daar kwam niets uit voort. FC Breukelen speelde minder “bevlogen” dan in de eerste helft. Het was vervolgens Muiderberg dat aanzette en na een misrekening van Keshia (onze laatste “vrouw”) van dit alles profiteerde en de 2-5 binnenschoot. Het waren Jens en een ijverige EJ die er nog opuit gingen en probeerden er een doelpunt uit te

slepen, maar het mocht echt niet meer zo zijn! Doordat directe concurrent Altius verloor, is de voorsprong van FC Breukelen nu vijf punten en werd ondanks een wedstrijd met twee gezichten de koppositie goed verstevigd.