Drie verdiende punten voor E5 na hard werken

loosdrecht.jpg

De zon scheen ons tegemoet op deze heerlijk zaterdagochtend. Het zelfvertrouwen was goed en de warming-up iets aangepast. Een 1-op-1-spelletje, waarbij we de schouderduw stimuleren. Klaar voor de start tegen s.v. Loosdrecht die op de tweede plaats staat, een plek die we zelf willen en kunnen krijgen bij winst. Vanaf de aftrap gaat het goed en de schouderduw-opwarming heeft geholpen. Geen voorzichtig aftasten, maar goed op de bal. FC Breukelen heeft de overhand, met af en toe een gevaarlijke uitbraak van Loosdrecht. Jenna, Jack, Wouter, Lucas B. en Lucas dH. proberen de bal in het goal te krijgen, maar de kansen worden niet benut.

De beide Lucassen spelen helemaal voor het team en leggen de ballen steeds mooi voor de spitsen klaar, maar het afmaken lukt niet. Tom, Joost, Richard en Danny houden het achter lang dicht, maar ver in de eerste helft is Loosdrecht goed op dreef en wordt er door de snelle kleine spitst een mooi doelpunt binnengeschoten. Bram is kansloos en we staan op 0-1 bij rust.

Het vertrouwen is er nog steeds en ons team gaat goed verder. Veel samenspel en verre uittrappen van Bram geven de doorslag. Lucas dH. krijgt op aangeven van zijn teamgenootjes een mooie kans en de bal gaat er eindelijk in. Lucas B. gaat vrolijk verder met panklaar leggen en na een aantal pogingen is Jenna trefzeker, we staan voor: 2-1. Volgens hetzelfde recept scoort Jenna weer op een voorzet van Lucas B., nu met mooi samenspel van Lucas dH. en Jack vooraf. We staan ruim voor: 3-1. Helaas duurt het niet lang, want de kleine spits van Loosdrecht pikt een doorgeschoten bal op en kan wederom scoren. Deze jongen benut de kansen die hij krijgt optimaal.

Dit geeft weer druk, want het verschil is nog maar één doelpunt. Gelukkig vindt FC Breukelen weer energie voor de aanval en na een paar kansen vindt Tom het genoeg en geeft een poeier van twintig meter. Met wat kluts- en rolwerk gaat de bal zachtjes achter de keeper over de lijn: 4-2. Toch zijn we er nog niet, want Loosdrecht krijgt wederom een mooie kans en de tweede spits maakt de kans die hij krijgt echt keihard af, Bram heeft geen kans. Nog voor de spanning weer stijgt, maakt Lucas dH. met een mooie ontsnapping over links een heerlijk rommelgoaltje. De bal rolt wederom langzaam over de lijn het goal binnen, maar ook die telt. We staat voor met 5-3 en het is al 11 uur, dus bijna tijd. Wouter is achterin gezet door de coach en helpt om nieuwe kansen voor Loosdrecht te voorkomen.

Na het fluitsignaal wandelen de spelertjes naar het doel waar de penalties worden genomen. Ze zijn goed moe van strijd, maar zeer tevreden. Net als de coach, trainer, ouders en zussen langs de lijn. Dit was een mooie pot en het resultaat mag er zijn. Goed gedaan, team!