D3 wint makkelijk bij s.v. De Vecht D2

Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen Victoria mocht de D3 voor de derde achtereenvolgende uitwedstrijd op pad, dit keer naar Loenen aan de Vecht. Tegenstander was de D2 van s.v. De Vecht dat met slechts 1 punt onderaan stond. Dat puntje werd overigens wel tegen FC Breukelen D3 behaald, dus opperste concentratie was vandaag geboden. Een selectie van veertien man (Daan was met de D5 mee) deed een flinke warming-up onder leiding van het coachingsduo Juan en André. De temperatuur klom snel en goed opgewarmd begonnen de mannen aan de heuse Stichtse Vecht-derby.

De toeschouwers zagen een over het algemeen rommelige eerste helft, waarin toch een stuk frisser werd gespeeld dan vorige week in Hilversum. Na wat kansjes over en weer was het goudhaantje Bram die zijn wekelijkse treffer langs de Loenense keeper punterde. FC Breukelen had zeker een veldoverwicht en het beste van het spel, maar meer treffers bleven helaas uit. Rust: 0-1.

Na de thee eiste de tot dan toe goed leidende scheidsrechter de rol voor zich op. Eerst door een buitenspelgeval (we schatten zeker een meter of zes) weg te wuiven, waaruit door De Vecht werd tegengescoord (1-1) en daarna door een soort goedmakertje (ook zeker twee meter buitenspel), waardoor Jayson in twee instanties de 1-2 op het scorebord kon zetten. Nou ja, het zijn natuurlijk geen wereldschokkende missers en gelukkig lieten beide teams zich verder niet van de wijs brengen.

FC Breukelen bleef ook de tweede helft veel sterker en dat resulteerde in een handjevol corners. Bij een van de - overigens matig

genomen - hoekschoppen van Jayson (veel te laag bij de eerste paal) stak de Loenense verdediger bij de paal FC Breukelen de helpende hand toe door de bal langs de eigen keeper te ketsen: 1-3. s.v. De Vecht knakte nu langzaam door en de wedstrijd bleek te zijn gespeeld. Door deze overwinning en het gelijkspel van BFC en de verwachte winst van koploper Muiderberg staan we ineens weer derde in de poule. Het blijft een leuke competitie.

24 maart 2012, s.v. De Vecht D2 - FC Breukelen D3 1-3 (0-1)