Ruime overwinning voor FC Breukelen E5

fchilversum.jpg

Zaterdag thuis om 10 uur tegen FC Hilversum E2. Na de mooie overwinning van vorige week was het gevoel goed. Buiten Joost (ziek) was iedereen lekker op tijd op het veld. Dat was bij de tegenstander wat lastiger. De coach wilde toch geen hulp van onze kant, want het was elke week zo, dus startte FC Hilversum met zes spelertjes. Ondanks dit verschil was het overwicht voor FC Breukelen niet zo groot. De voorhoede had moeite om elkaar te vinden en de achterhoede had af en toe veel moeite met het inschatten van de stuiterende bal. Wel was FC Breukelen de betere partij en dat vertaalde zich in een bekeken goal van Lucas B.: 1-0.

Daarna werd het voetbal iets minder voorzichtig en kwamen er meer kansen aan beide kanten. Bram was echter op dreef en lag de spitsen van FC Hilversum dwars. Met de hulp van Jack, Danny, Tom en Richard werden de aanvallen met veel hard werken afgeslagen. De keeper van FC Hilversum was nog niet zo ervaren, dus daar lagen kansen.

Het was wachten op de tweede goal en Lucas den H. maakte deze met een goed schot. Hierna scoorde Wouter nog op aangeven van Lucas B. 3-0 en kwam Lucas den H. nogmaals tot scoren: 4-0. Halverwege de eerste helft arriveerde de zevende speler van FC

Hilversum. Hierdoor kreeg FC Hilversum meer grip op de wedstrijd en had het ook succes met aanvallen. Er hing een doelpunt voor hen in de lucht en na een eerste redding van Bram op een mooi schot viel de bal voor de voeten van hun spits die eenvoudig kon scoren. Ruststand 4-1.

Na rust ging Wouter de achterhoede versterken, omdat de fors uitgevallen zevende speler van FC Hilversum de verdediging flink op de proef stelde. De wedstrijd was in evenwicht en het scoren ging niet meer zo eenvoudig. De kansen kwamen minder vaak, maar uit een mooie corner van Lucas B. kon Danny met zijn knie de bal, die uit de handen van de doelman glipte, in het dak van de goal werken: 5-1. Hierna kwam FC Hilversum nog tot scoren. Wederom na een eerste redding van Bram kreeg de spits weer met toeval een intikker voor de voeten. 5-2.

De wedstrijd was bijna gespeeld, maar de laatste goal van FC Breukelen is het vermelden waard. Na een mooie aanval over links werd Lucas B. vlak voor de keeper aangespeeld, waarbij hij met de rug naar de keeper stond. In zijn draai zag Lucas dat Jenna voor open goal stond en met een tikkie breed was de keeper compleet uitgespeeld en kon Jenna lekker hard de bal in het open goal schieten: 6-2. Jenna is altijd al wel vrolijk, maar nu was ze helemaal in de wolken. Eindstand: een verdiende 6-2.