C1 herstelt zich en loopt verder uit

dios.jpg

Onze C1 lijkt het kleine vormdipje alweer te hebben overwonnen. Werd er de laatste weken al niet meer zo overtuigend gespeeld, maar beperkte het de schade tot slechts één gelijkspel (vorige week in Hoofddorp), in de tweede helft van vandaag lieten de mannen gelukkig weer zien te kunnen voetballen.

Met flink wat supporters/ouders vertrokken we vanuit Breukelen in een stoet naar Nieuw-Vennep, Walter had er deze keer maar voor gekozen om met iemand mee te rijden. Z’n GTI was na de aanrijding van vorige week alweer opgeknapt en stond te blinken op het parkeerterrein. Er was niets meer te zien van de kop-staartbotsing en ook de gevolgen voor Justin bleken gelukkig mee te vallen! Sterker, hij kon de hele week gewoon meetrainen en stond dan ook in de basis.

Startopstelling: Doel; Jesse, Achter Mels, Junior, Nick en Douwe, Midden: Roy, Jesse en Niels, Voor: Justin, Olivier en Emin. Wissels: Lars, Max, Michael en Milan (die overigens nog niet helemaal hersteld bleek). FC Breukelen begon sterk en scherp, vastberaden om zich te revancheren op de wedstrijd van vorige week. DIOSs stond boven s.v. Hoofddorp en zal ongetwijfeld hebben gezien dat er dus toch mogelijkheden lagen tegen de koploper. Ze gaven onze mannen dan ook weinig ruimte en hielden ons aardig weg van het vijandelijke doel. In de negende minuut besloot Olivier het maar eens van afstand te proberen met de lichte bal (het verzoek om een zwaardere/normale bal werd niet gehonoreerd). De vuurpijl die werd afgevuurd, zeilde via de vuisten van de keeper onhoudbaar hoog in de touwen: 0-1 en een lekker begin.

Uw verslaggever begon net met het maken van de notitie toen er echter alweer gejuicht werd, deze keer echter door de supporters van de thuisclub! Wat er precies gebeurde, is mij ontgaan, de buitenspeler kreeg de mogelijkheid om de bal voor te geven op een inkomende man die Jesse kansloos liet: 1-1 dus! Even was er daar weer de vertwijfeling die we ook vorige week zagen na het tegendoelpunt. Met een kleine omzetting achterin werd de controle weer gepakt en leek de wedstrijd een gelijkwaardige strijd te worden.

FC Breukelen werd sterker, DIOS was echter enkele malen zeer gevaarlijk. De vandaag sterk spelende Justin (dat vond hij zelf niet,

wellicht omdat hijzelf niet scoorde) zette de bal voor vanaf de linkerkant. Emin kreeg de bal maar net onder controle en schoot vanuit een korte draai direct op doel. De keeper lag al op de grond en de voorsprong werd weer gepakt: 1-2. Schoten van Justin werden ternauwernood door de keeper van DIOS verwerkt en ook Jesse moest aan de andere kant een paar keer kordaat optreden. Ruststand 1-2. De wil was er wel, toch was het allemaal zeker niet overtuigend.

De tweede helft bracht al snel verbetering. Direct werd DIOS onder druk gezet en dit zou de gehele tweede helft zo blijven. Al in de derde minuut wist Emin een afgeslagen corner weer in het strafschopgebied in te brengen. Roy dacht hem in één keer in te schieten, raakte de bal niet goed, maar bereikte de goed doorgelopen Jesse. Deze kon eenvoudig de 1-3 maken. De al warmgelopen Lars en Max werden direct ingebracht voor Douwe en Niels.

Met nog een half uur te spelen probeerde DIOS er uit te komen, elke poging werd echter in de kiem gesmoord. FC Breukelen heerste en overliep DIOS aan alle kanten. Rechts via Justin, links door Emin en even later door de ingevallen Michael. Vele kansen werden echter gemist, de mannen uit Nieuw-Vennep snakten naar adem. Na weer een mooie actie van Justin kreeg hij de bal voor en liep Michael de bal binnen: 1-4. De wedstrijd was gespeeld. De score had veel hoger uit kunnen vallen, maar iedereen was tevreden met de drie verdiende punten. Verbaasd waren we dan ook toen de leider van DIOS zich liet ontvallen dat een gelijkspel terecht zou zijn geweest. Op basis van de eerste helft wellicht, een wedstrijd heeft er echter twee!

17 maart 2012, DIOS C1 - FC Breukelen C1: 1-4 (1-2)

En dan de verrassende overige uitslagen: Elinkwijk C2 - Maarssen C1 1-0(!); FC Amsterdam C1 - Hoofddorp C3 0-1(!); CSW C1 - De Meern C2 3-1; Amstelveen C1 - Jong Aalsmeer United C1 4-6; Argon C2 - ASV De Dijk C1 0-1.

v.v. Maarssen en FC Amsterdam laten dus steken vallen. Met nog vier wedstrijden te gaan is het gat met de achtervolgers v.v. Maarssen en CSW is weer opgelopen tot acht verliespunten. Volgende week zaterdag 24 maart spelen wij thuis tegen Elinkwijk (10.45 uur) en spelen de buren v.v. Maarssen thuis het onderlinge duel om de tweede plaats tegen CSW. Mochten deze teams de buit delen middels een gelijkspel en wij weten de partij tegen Elinkwijk te winnen, dan is het kampioenschap al een feit. Het enige wat wij dus kunnen doen, is winnen. Wat er in Maarssen gebeurt, moeten we dan maar afwachten. We zetten voor de zekerheid toch maar vast een flesje koud :-)