FC Breukelen E1 verspeelt koppositie

Zaterdag speelde FC Breukelen E1 de uitwedstrijd tegen s.v. Ouderkerk E1. Een vroegertje dit keer want om negen uur trapten we reeds af. In de najaarscompetitie hadden we (tegen de verhouding in) met 0-1 van deze ploeg verloren, dus er was nog iets recht te zetten. Daarbij moesten we laten zien dat we ‘koploperwaardig’ waren na de overwinningen van de laatste weken. Vanaf de aftrap laat Ouderkerk zien er zin in te hebben. De druk op onze spelers is groot, men is gretig en fel, geen schim van de ploeg die ons een paar maanden eerder bezocht.

De foutjes worden dan gemaakt aan FC Breukelenkant en vakkundig afgestraft door de snelle spits van Ouderkerk. Binnen vijf minuten staat het 2-0 voor de thuisploeg. Dan komt er iets meer rust in het spel van FC Breukelen, maar is het toch Ouderkerk dat verdiend uitloopt naar 3-0 alvorens Levi met een ziedend schot iets terugdoet. Ruststand 3-1.

Het ’er is nog niks verloren’-gevoel overheerst gelukkig in de rust, dus met goede moed beginnen we de tweede helft. We kunnen echter constateren dat FC Breukelen, op enkele spaarzame momenten na, niet in staat is onder de Ouderkerkse druk en daadkracht uit te komen. Ouderkerk loopt dan ook uit naar 5-1 en het is aan keeper Daan te danken dat dat niet meer is geworden.

FC Breukelen was vandaag helaas geen schim van de ploeg die het een week eerder was. Het goede nieuws: ik geloof niet dat we nu nog wedstrijden krijgen die om negen uur beginnen. Volgende week weer nieuwe kansen uit tegen v.v. Nederhorst E1. De vierde ontmoeting dit seizoen met deze ploeg, stand 2-1 in ons voordeel.

Goals E1: Levi.

Man of the match: Daan van Nieuwenhuizen.