FC Breukelen C4 deelt punten met NVC C5

Zonder de geblesseerde Mathijs (rug) en Jurriaan (teen) moest FC Breukelen C4 het vandaag opnemen tegen NVC C5. Ook NVC miste wat spelers dankzij een doordeweekse wedstrijd bij ’s-Graveland. NVC staat eerst in de competitie met een gelijk aantal punten als onze C4, maar met een beter doelsaldo (15-3 om 10-4). De najaarscompetitie had al laten zien dat deze twee teams goed tegen elkaar opgewassen zijn. Thuis speelde de C4 toen gelijk met 2-2 en uit werd maar net verloren met 3-2. Maar de eerste tien minuten van deze wedstrijd was dat niet te zien. Slecht uitverdedigen resulteerde in de 3e minuut in schot dat niet geheel onhoudbaar toch het doel trof (0-1).

Nog geen drie minuten later werd een hoge bal verkeerd ingeschat en niet goed opgeruimd en kon een speler van NVC doorbreken en onze keeper verslaan (0-2). Toen kwam de wedstrijd echter pas goed op gang. De mannen van FC Breukelen werden wakker en rechtten de rug. Er werd beter op de bal gejaagd. Duels werden gewonnen en de passing ging beter lopen. Voor beide goals werden kansen kansen gecreëerd. Arnold kwam tot twee keer toe net een paar centimeter te kort om de bal het laatste tikje voorbij de keeper te geven. Sam had net te weinig tijd om uit te halen. Een paar corners werden net op tijd weggewerkt door de NVC-verdediging. Tot in de 25e minuut Bram met een steekpass door het midden de bal het strafschopgebied inbracht. Michael liet zich niet afstoppen en ging goed door. De keeper was dit keer net te laat en de bal verdween achter hem tegen de touwen (1-2).

NVC wist het onze verdediging ook knap lastig te maken, maar steeds stonden mannen achterin op de juiste plek of werd er op tijd

opgeruimd. In de 30e minuut wist NVC weer door te breken en bereikte hun vrije man op de linkerflank die geheel vrij kon uithalen en de stand op 1-3 te brengen. Een domper natuurlijk, maar de rust was nabij en werd met deze stand bereikt. Na de peptalk in de pauze ging de C4 met volle overgave op jacht naar de aansluiting. Justin moest helaas geblesseerd langs de kant blijven en Sam nam zijn plaats in de goal in.

Veel druk op de bal en jagen zorgde voor onrust bij de defensie van NVC. Het was tot nu toe nog niet echt mogelijk geweest om vanuit de tweede lijn aan te leggen voor een afstandsschot, maat in de 10e minuut lukte het Bram toch om vanaf twintig meter uit te halen. De keeper wist het schot nog te keren, maar niemand kon meer voorkomen dat de aangesnelde Lukas, half vliegend over en uitgestoken been, de bal in de rebound tegen de touwen kon jagen (2-3). Er was weer hoop.

Er werd door de mannen uit Breukelen stevig doorgewerkt. Ook NVC liet zich echter niet onbetuigd en kwam soms gevaarlijk door. Sam was ze echter steeds net iets te snel af. En onze verdediging liet zien niet zo maar opzij te willen gaan. Willem stoomde soms sterk op met de bal en zorgde voor extra aanvallende impulsen. Een schot van hem uit de tweede linie schampte de lat en ging net over. De keeper en de verdediging van NVC wisten nog wat andere doelpogingen te smoren. En de klok tikte door. Maar de kerels van de C4 bleven doorgaan met jagen en aanvallen, hoewel de energie op was en de benen moe gelopen.

In een laatste poging haalde Bram toch nog maar eens uit vanaf de zestienmeterlijn. De keeper had dit niet meer verwacht en dook over de bal. Maar achter hem stond een paal en de bal kaatste het veld weer in, precies in de voeten van Lukas die de bal controleerde en uithaalde.
Recht door het midden sloeg de bal de touwen in (3-3). Dertig seconden later klonk het eindsignaal. Een mooie, superspannende wedstrijd met veel strijd en werklust. Een prima resultaat. Volgende week thuis tegen s.v. Huizen C6.

17 maart 2012, FC Breukelen C4 - NVC C5 3-3 (1-3)